Nye detaljer kommer frem i yacht-tragedien

08/09/2024 05:30

Yvonne

Nyheter
Foto: Perini Navi Press Office Handout
Foto: Perini Navi Press Office Handout
Syv mennesker døde da luksus-yachten "Bayesian" sank i august. Nå offentliggjøres nye grusomme detaljer om hva som skjedde.

22 passasjerer var på skipet da ulykken skjedde. Syv døde, og fire av passasjerene, blant dem Tech-milliardæren Mike Lynch og datteren Hannah (18), ble senere funnet døde inne i skipet. Nå kommer det frem nye detaljer om dødsårsaken. Og det var ikke drukning.

Det var i august i år at Tech-milliardæren hadde invitert med en stor gruppe familie, venner og forretningsforbindelser på tur i Middelhavet på sin yacht Bayesian for å feire seieren i en rettssak. Det var 22 mennesker ombord på båten som lå for anker utenfor Palermo i Sicilia da et de ble overrasket av et voldsomt uvær.

Flere har beskrevet uværet som en tornado, og medier har rapportert at forliset skjedde hurtig og at båten forsvant ned i dypet i løpet av få minutter.

15 mennesker ble hentet opp fra vannet og reddet, blant dem en ett år gammel jente og hennes mor. Også Lynchs kone var blant de overlevende.

Fanget i luftlomme
Nå viser nye undersøkelser av vraket at fire av dem tilsynelatende holdt seg i live en stund. De ble fanget levende i en luftlomme og døde av kvelning. 

Ifølge Sky News klarte internasjonal banksjef Jonathan Bloomer, kona Judy Bloomer, advokat Chris Morvillo og kona Neda Morvillo å søke tilflukt i en luftboble i en av skipets lugarer. 

Mediene siterer den italienske avisen La Repubblica for informasjonen om at obduksjonene av de fire viser at de ble kvalt og dermed ikke døde av drukning.

Avisen skriver at obduksjonene ikke viste vann i lungene, noe som tyder på at de døde da luftlommene deres gikk tom for oksygen. 

Dykkere fant likene til de fire i lugarer på skipets venstre side. Dette viser ifølge etterforskerne at de hadde søkt tilflukt i luftlommer, som oppsto da fartøyet vippet til høyre etter å ha sunket. 

Etterforskes
Den britiske tech-milliardæren Mike Lynch eide yachten, og både ham og hans 18 år gamle datter Hannah Lynch var blant de døde.

Kaptein James Cutfield, ingeniør Tim Parker Eaton og nattevakt Matthew Griffiths er alle mistenkt for uaktsomt drap og for å være skyldig i forlis.