Nytt om seilbåt-forliset

23/08/2024 14:00

Yvonne

Nyheter
Foto: Perini Navi Press Office Handout
Foto: Perini Navi Press Office Handout
Nå er det nytt i saken om luksus-yachten "Bayesian" som sank utenfor Sicilia tidligere denne uka.

Natt til mandag denne uka sank luksus-yachten "Bayesian" i løpet av få minutter etter å ha blitt truffet av en skypumpe uten for den italienske kysten.

Hele uka har itallienske dykkere lett etter de savnede. I går ble liket av techmilliardæren Mike Lynch funnet i et av rommene i skipet. Nå er det mer nytt i saken.

Alle er funnet
15 av de 22 ombord overlevde forliset, og har fortalt om voldsomme scener hvor de kjempet for livet i de høye bølgene i mørket. En mor har blant annet fortalt om hvordan hun mistet taket på sin ett år gamle datter, men fikk fatt i henne etter kort tid. Begge overlevde.

I dag, fredag, melder den italienske kystvakten at den siste savnede er funnet omkommet. Det er snakk om tenårings-datteren til Mike Lynch, Hannah. Hun ble først rapportert funnet sammen med faren, men det viste seg å ikke være riktig.

Nå er alle de seks savnede funnet omkommet.

Skulle feire frifinnelse
Den 56 meter lange båten hadde 22 gjester ombord da uværet traff, inkludert 12 passasjerer og 10 besetningsmedlemmer. Mike Lynch omtales ofte som "Storbritannias Bill Gates", og det var hans kone som eide båten.

Gruppen var på seiltur for å feire at Mike Lynch nylig hadde blitt frikjent i en rettssak hvor han var tiltalt for bedrageri knyttet til et salg til det amerikanske selskapet Hewlett Packard. Kort fortalt hadde Hewlett-Packard reist saken fordi konsernet hadde kjøpt et IT-selskap av Michael Lynch, og gruppens advokater kom i ettertid til at de var blitt lurt.

Forretningspartnerne risikerte opptil 20 års fengsel for bedrageri, men i juni 2024 klarte rikmannens advokater å overbevise en jury om at de to ikke hadde noe med feil i regnskapet å gjøre.

Disse var ombord
I tillegg til den britiske rikmannen forsvant den 70 år gamle Jonathan Bloomer, som var styreleder i den amerikanske investeringsbanken Morgan Stanley International og som tidligere hadde jobbet for Michael Lynch.

De to forretningspartnerne hadde selskap av den amerikanske toppadvokaten Christopher Morvillo, som heller ikke overlevde tragedien.

Alle tre mennene hadde familiemedlemmer om bord, og Michael Lynchs 18 år gamle datter, samt konene til Jonathan Bloomer og Christopher Morvillo, druknet.

Det samme gjorde superyachtens kokk.