Økende svindelforsøk: Nå advarer parkeringsselskapet

23/02/2024 08:14

Sofie

Nyheter
Genrefoto: Shutterstock
Genrefoto: Shutterstock
Svindelforsøk rammer mange, og nå kommer enda en advarsel.

Svindelforsøk rammer mange, og i februar har flere store organisasjoner, inkludert Nav, Skatteetaten, SpareBank 1, og politiet, blitt mål for svindlere som har advart publikum.

Nå har også parkeringsselskapet Onepark uttrykt bekymring over falske e-poster og SMS-er som blir sendt ut i deres navn, samt i Autopays navn.

De forfalskede meldingene har som mål å lure mottakerne, og Onepark har uttrykt at det dessverre er lite de kan gjøre for å stoppe disse svindelforsøkene.

De oppfordrer derfor mottakerne til å være varsomme og unngå å klikke på lenkene som følger med i disse kommunikasjonene. Det skriver DinSide.

- Telefonoppringing forekommer også. Vi sender ikke ut krav og meldinger om refusjoner. Dette er bedrageri der avsender forsøker å svindle til seg personlige opplysninger, skriver parkeringsselskapet.

I tillegg til Oneparks advarsel, har Nav også nylig informert om et lignende svindelforsøk gjennom e-post. For de som måtte ha klikket på en slik lenke og frykter for svindel, er rådet å umiddelbart kontakte sin bank for assistanse.

Denne bølgen av svindelforsøk understreker viktigheten av å være kritisk til ukjente e-poster og meldinger, spesielt de som ber mottakeren om å følge en lenke.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.