Passasjerer rystet over ny Ryanair-avgift

13/12/2023 13:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Passasjerene er rystet over den nye Ryanair-avgiften.

Ryanair har etter hvert fått en høy stjerne blant mange for sine vanvittig lave priser. Men det blekner om ikke lenge mot slutten.

Ryanair står ansikt til ansikt med en ny kontrovers. Passasjerer må nå betale en ekstra avgift, selv når de velger et tilfeldig sete, for å få sitt digitale boardingkort.

Tidligere kjent for sine ekstra avgifter, spesielt for bagasje, har Ryanair nå innført en obligatorisk avgift for å legge til et tilfeldig sete for å motta et digitalt boardingkort, noe som vekker raseri blant reisende.

Dette nye tiltaket kan koste opptil 24,50 euro. Dette skriver det britiske mediet Daily Mail.

Mange kunder, som Vivien Lovrin, som bestilte et fly fra London til Tyskland sist torsdag, ble overrasket over denne ekstra avgiften. Lovrin hadde valgt å ikke betale ekstra for et reservert sete, men valgte i stedet et tilfeldig sete.

Etter å ha skrevet inn detaljene hans sendte Ryanair imidlertid en melding som lød: "Innsjekking fullført! Få boardingkortet ditt nå og unngå køer på flyplassen ved å legge til et sete".

Dette betyr at uansett om plassene er tilfeldig tildelt eller reservert, vil det påløpe gebyrer. Den eneste måten å unngå dette på er å få et boardingkort i papir og stå i lange køer på flyplassen.

Tallrike reisende har klaget over denne policyen på sosiale medier, kritisert den som bortkastet tid og penger og fremhevet dens negative miljøpåvirkning.

En kommentar lyder: "Det er flott for miljøet og enda en mulighet for passasjerer til å betale mer for å reise. Et nytt lavpunkt for Ryanair. Helt skammelig".

Ryanair har uttalt at passasjerer fortsatt har muligheten til å reservere et sete mot et gebyr eller velge et tilfeldig sete uten kostnad, noe som motsier de mange klagene på sosiale medier.