Reality-dødsfall får konsekvenser: Politiet etterforsker

15/08/2024 20:00

Yvonne

Nyheter
Faksimile:TV4
Faksimile:TV4
Politiet har startet etterforskning etter at en deltaker døde under innspillingen av et realityprogram ved Stetind i Narvik. Nå får hendelsen også konsekvenser for den norske versjonen av serien.

En svensk mann i 50-årene som var deltaker i det svenske realityprogrammet «Berget», døde ved Kobbvatnet i Sørfold etter et illebefinnende onsdag.

Ifølge den svenske avisen Expressen skal politiet nå etterforske hendelsen for å avklare omstendighetene rundt dødsfallet.

Etterforskning
Selv om det ikke er mistanke om noe kriminelt, er politiet altså nå involvert i etterforskningen av ulykken.

"Vi ønsker å kartlegge hendelsesforløpet, den avdødes helsesituasjon og andre relevante forhold", sier politiadvokat Erik Magnus Blomli til Expressen.

Blomli bekrefter at dødsfallet inntraff tidlig i innspillingen av realityprogrammet «Berget», som nylig hadde startet. Deltakerne var på en tur da hendelsen inntraff.

Politiet vil nå gjennomføre avhør med dem som var til stede, samt gjennomgå videomateriale fra produksjonen for å få mer klarhet i hva som skjedde.

Konsekvenser for norsk serie
Den norske varianten av realityprogrammet «Berget» heter «Vokteren: Fjellet gir, fjellet tar». Serien kommer på TV2 i løpet av høsten med Helene Olafsen som programleder.

TV2 har besluttet å fjerne taglinen «Fjellet gir, fjellet tar», og kalle sin versjon kun for «Vokteren» etter det tragiske dødsfallet.

– Det var naturlig å fjerne den «taglinen» fra vår tittel av hensyn til det tragiske dødsfallet under den svenske produksjonen, sier pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl til VG.

Tenker på de etterlatte
HR og kommunikasjonsdirektør i TV4, Karin Nyman bekrefter at mannen døde etter det som virker som et plutselig sykdomstilfelle.

"Det er fryktelig tragisk og trist, og våre tanker går til de etterlatte", sier hun og forteller at det nå vil gjøres undersøkelser for å kartlegge detaljene rundt hendelsen.

I realityserien "Berget" kjemper 15 deltakere om å bli den første til å bestige 1392 meter høye Stetind. Nå er innspillingen satt på pause mens deltakerne får hjelp av et kriseteam.

Programleder for TV4-serien, rapperen Petter Alexis Askergren skriver på instagram at han er i sjokk og at hans tanker går til de etterlatte.

Det er foreløpig uklart om innspillingen vil fortsette.