Sjokkerende funn: Godteri fra veldedighet inneholdt metamfetamin

15/08/2024 15:00

Sofie

Nyheter
Sjangerfoto: Shutterstock
Sjangerfoto: Shutterstock
Godteri fra veldedighet inneholdt ulovlig stoff.

Opptil 400 New Zealandere, inkludert et tre år gammelt barn, har ufrivillig inntatt metamfetamin etter at en lokal veldedighetsorganisasjon i byen Auckland delte ut godteri som inneholder en "potensielt dødelig" mengde av det kraftige narkotiske stoffet. Det skriver New Zealand Harald.

Politiet har så langt samlet inn 16 drops i Auckland City Mission, fra matpakker som ble gitt ut til familier. De inneholdt en potensielt dødelig dose metamfetamin.

I mellomtiden prøver Auckland City Mission å spore opp opptil 400 familier som også kan ha fått søtsaker som inneholder omtrent 3 g metamfetamin.

Alarmen ble slått i går etter at noen ringte organisasjonen for å fortelle dem at dropsene de hadde fått smakte stygt; meth gir dem en bitter eller skarp smak.

Dette fikk misjonspersonalet til å prøve dem selv. Etter at de opplevde betydelige bivirkninger, ble Ananas Rinda-merkede søtsaker umiddelbart testet for narkotika.

Resultatene viste at et enkelt drops har opptil 300 ganger den gjennomsnittlige rekreasjonsdosen meth. Politiet har samlet inn 16 drops så langt og tre personer har oppsøkt medisinsk behandling, men ingen er nå på sykehus.

Ananasgodteriene, som ble donert til misjonen, kom i en forseglet pose i kommersiell størrelse som ble delt opp med en håndfull drops nedlagt i individuelle matpakker.

Politiet prøver nå å spore opp den anonyme personen som donerte godteriet til veldedige organisasjoner.