Populær julevare blir revet vekk

22/12/2023 09:00

Sofie

Nyheter
Foto: NTB
Foto: NTB
I slutten av november ble det kunngjort en fullskala priskrig på julemat, og denne krigen har vedvart i ukene som har fulgt.

Det er nå tydelig at flere butikker opplever betydelig etterspørsel etter ulike juleprodukter i høytiden.

I enkelte butikker kan man til og med risikere å finne tomme hyller der julebrus normalt sett skulle vært plassert. Flere butikker, som DinSide har besøkt, rapporterer om utsolgte varianter av julebrus. I andre butikker har utvalget blitt redusert siden produktet først ble introdusert i hyllene.

Kommunikasjonsrådgiver i Coop, Simen Kjønnås Thorsen, gir en forklaring på hvorfor noen butikker kan være tomme for julebrus.

- Julebrus er svært populært blant kundene og salget øker mer og mer jo nærmere vi kommer julaften. Det har i år vært meget tøff priskonkurranse, hvor blant annet 1,5 liter Coop Julebrus er solgt til kr 4,90, noe som har bidratt til ekstra stor etterspørsel, sier han til DinSide.

Han informerer også om at det generelt sett fortsatt er tilgjengelige varianter av julebrus, for eksempel Hamar Julebrus i 0,33 liters glassflasker.

Det skriver DinSide.

Salget av julebrus er høyere enn i fjor på grunn av økt etterspørsel, drevet av de svært lave prisene som tilbys kundene.

På nasjonalt nivå rapporterer Meny om omtrent samme salgsvolum som året før, men enkelte butikker kan oppleve et redusert utvalg. DinSide besøkte Meny Ringnes Park i Oslo har for eksempel opplevd en nedgang i utvalget de siste ukene.

Nina Horn Hynne, kommunikasjonssjef i Meny, kommenterer situasjonen ved å si at salget øker nærmere jul, noen varianter blir utsolgt, og hyllene blir mindre.

Leverandørene deres begynner å gå tom for enkelte typer julebrus, men de forsøker å hente varer fra andre Meny-butikker med overskuddslager.

Kommunikasjonssjefen avslører også de mest populære variantene: Hamar og Lillehammer julebrus, Solo julebrus, Aass julebrus, Ringnes julebrus, Nøisom julebrus og Hansa Julebrus.