Raseri mot turister: Se hva lokalbefolkningen gjør

26/08/2024 12:30

Sofie

Nyheter
Foto: X/Catervas
Advarselsskilt skaper kaos.

Flere ganger har innbyggerne på de populære spanske ferieøyene uttrykt frustrasjon over den stadig økende strømmen av turister. Dette har ført til at det ble varslet nye protester før helgen, og protestgruppene holdt ord.

For å sikre at lokalbefolkningen kunne nyte strendene i fred, ble det satt opp skilt ved flere strandområder med mål om å holde turistene unna. Øverst på skiltene sto det "Beach closed," mens det på katalansk, som mange på Mallorca snakker som sitt morsmål, ble forklart at strendene egentlig ikke var stengt.

På plattformen X (tidligere Twitter) har aksjonsgruppene Caterva og Menys Turisme Més Vida delt bilder av slike skilt. Det skriver DinSide.

Caterva hevder at turistene bidrar til den utfordrende situasjonen lokalbefolkningen opplever, men understreker at det største ansvaret ligger hos eiere av hotellkjeder, byggefirmaer og eiendomsselskaper, ifølge en artikkel i Majorca Daily Bulletin.

Menys Turisme Més Vida kunngjorde på X: "Vi stenger noen områder i Manacor for å redusere overbefolkningen."

I fjor satte Caterva opp flere advarselskilt med budskap som:

  • "PASS OPP FOR FARLIGE BRENNMANETER"

  • "FORSIKTIG, FALLENDE STEINER"

Disse skiltene advarte imidlertid ikke mot faktiske farer, men ble satt opp for å avskrekke turister.

Carina Ren, professor og forsker i turisme ved Aalborg Universitet, har tidligere uttalt til DinSide at ansvaret for situasjonen ligger hos politikere og næringslivet. Hun påpeker at lokalbefolkningen ønsker en ansvarlig utvikling, god turismeledelse og en politikk som kan sikre at turismen skjer på en måte som oppfattes som positiv for de lokale, og ikke som en forringelse av deres levevilkår.

Likevel påpeker hun at visse typer turister kan skape problemer for andre. "Fest- og fyllturismen, som lenge har vært en omstridt ferieform, har også vært kilde til klager der den oppstår," sier Ren.

Dette omformulerte avsnittet gir samme informasjon som originalteksten, men i en annen rekkefølge og med en litt annerledes struktur for å unngå plagiat.