Rasmus og Kristian selger magnetiske trefigurer: Forhåndsbestilles måneder i forveien

06/07/2024 17:00

Emma

Nyheter
Foto: Youtube / Fablewood
Foto: Youtube / Fablewood
Selskapet har solgt for 718.000 kroner, selv om produktene ikke blir tilgjengelige før i september.

Den danske gründerånden skinner tydelig gjennom når du ser på suksessen som FableWood har oppnådd gjennom sin innovative tilnærming til produktutvikling og finansiering.

Selskapet ble etablert i 2016 av Rasmus Fiil Svarrer og Kristian Sidelmann, som har klart å gjøre ideer til virkelighet ved hjelp av crowdfunding - en metode som har vist seg å være gull verdt for de to familiefedrene og designerne.

I sentrum av FableWoods forretningsmodell er produksjonen av magnetiske trefigurer, som både er leker og kunstneriske gjenstander.

Figurene deres har blitt enormt populære, så mye at den siste samlingen, som ennå ikke har gått i produksjon, allerede har tiltrukket seg massevis av forhåndsbestillinger.

Interessen er ikke bare basert på produktenes estetiske og funksjonelle verdi, men også på bærekraftig og etisk produksjon, som selskapet legger stor vekt på.

Hver gang selskapet selger et tredyr, plantes fem nye trær.

Crowdfunding på plattformen Kickstarter har spilt en nøkkelrolle for FableWood helt fra starten. – Vi ble født gjennom crowdfunding, som er riktig finansieringsform for oss, sier Rasmus Fiil Svarrer i en pressemelding, ifølge Avisen Danmark.

Solgte for 718.000 kroner på få uker

Den nåværende kampanjen er et utmerket eksempel på hvordan FableWood har brukt denne metoden for å styrke sin posisjon.

På få uker har de solgt for mer enn 473.000 danske kroner (som tilsvarer rundt 718.000 norske kroner), langt over det opprinnelige målet på 50.000 danske kroner, som ble nådd i løpet av de første 22 minuttene av kampanjen.