Røde Kors med viktig advarsel til turgåere

30/09/2024 16:00

Sofie

Nyheter
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Røde Kors advarer.

Hvert år blir mange turgåere overrasket av høstmørke, snøfall og synkende temperaturer når de legger ut på tur i høstferien. Røde Kors understreker derfor viktigheten av å planlegge turen nøye i forkant.

– Hvert eneste år på denne tiden ser vi at ivrige turfolk glemmer både lommelykt, varme klær, ekstra mat og annet «obligatorisk» innhold i dagstursekken, sier landsrådsleder Jarle Bjørge Øverland i Røde Kors Hjelpekorps i en pressemelding.

Han understreker videre at god planlegging er viktig, selv på korte turer i skog eller fjell. Det melder Sol.

Røde Kors Hjelpekorps har frivillige som står klare før høstferien, og de minner turgåere om at varme sommerkvelder nå har blitt erstattet med kaldere og mørkere dager. I noen deler av landet har det også kommet uventede snøfall.

Meteorologene har nylig utvidet snøvarselet til å omfatte områder fra Vestlandet og nordover.

– Nå ser vi et tydelig værskille med kaldere vær. Den første snøen har falt, og i fjellområder også i Sør-Norge kan man nå bli overrasket av bitende kulde og snø der man for bare en uke siden gikk i sommerklær, sier Øverland.

For å øke sikkerheten på tur, anbefales det å pakke med seg varme klær, mat og førstehjelpsutstyr. Det er også viktig å ha ekstra batteri til mobiltelefonen og alltid informere noen om ruten man planlegger å gå.

Siden elgjakten pågår parallelt med høstferien i noen områder, oppfordrer Røde Kors også turgåere til å kle seg i fargerike klær. Sterke farger gjør det lettere for jegere å se deg, og kan være avgjørende for redningsmannskaper hvis du skulle havne i en nødsituasjon.

Læs også:

7 grunner til at noen fryser mere enn andre Det er ikke bare vinden og været. Det kan være noen helt spesielle grunner til at du fryser mer enn andre.
Dette lar hun ligge i skoene over natten – så blir skoene på magisk vis som nye En genial metode for å gjøre skoene så gode som nye igjen har nå sett dagens lys.