SAS: Viktige endringer i Eurobonus-programmet

25/08/2024 13:30

Sofie

Nyheter
Foto: Alexanderstock23 / Shutterstock.com
Foto: Alexanderstock23 / Shutterstock.com
SAS-kunder må vite dette før 1. september.

Innen kort tid skjer en stor endring for SAS og deres lojalitetsprogram Eurobonus. Om litt over en uke, den 1. september, vil SAS avslutte sitt 27-årige medlemskap i Star Alliance og bytte til SkyTeam-alliansen.

Dette skiftet vil få stor betydning for de rundt åtte millioner medlemmene av Eurobonus-programmet til SAS og Widerøe. Det skriver DinSide.

SkyTeam-alliansen, som SAS nå blir en del av, inkluderer flyselskap som Air France-KLM, Delta Air Lines, Alitalia og ytterligere 14 flyselskap. Dette betyr at samarbeidet med tidligere partnere som Lufthansa, Singapore Airlines, Thai Airways og United Airlines opphører.

Hva betyr dette for Eurobonus-medlemmer?

Til tross for alliansebyttet, vil selve Eurobonus-programmet fortsette uendret. Poengsaldoen din, utløpsdatoer for poeng og status, samt bruksmuligheter forblir de samme som i dag. Øystein Schmidt, pressesjef i SAS, understreker at Eurobonus fortsatt vil være SAS sitt fordelsprogram, og at medlemmene ikke trenger å foreta noen endringer.

Fra 1. september vil medlemmene opptjene bonus- og nivåpoeng når de flyr med SAS eller SkyTeam-partnere. Imidlertid vil dagens begreper som "ekstrapoeng" og "statuspoeng" forsvinne. Det vil fortsatt være mulig å tjene poeng gjennom bruk av kredittkort tilknyttet Eurobonus-programmet.

Bruk og verdi av Eurobonus-poeng

Eurobonus-poengene kan ikke konverteres til kontanter, men kan brukes til en rekke andre formål, inkludert kjøp av flybilletter, oppgraderinger, hotellopphold, leiebil og i Eurobonus' nettbutikk. Verdien av et bonuspoeng kan variere, avhengig av hvordan det brukes, men ligger vanligvis mellom 0,5 og 2,0 øre per poeng, ifølge Penger.no.

Viktige datoer og frister

Det er flere viktige frister å merke seg i forbindelse med alliansebyttet. For flyvninger med Star Alliance gjennomført før 1. september, kan manglende eurobonuspoeng kreves innen 30. november 2024. Etter denne datoen vil det ikke være mulig å kreve poeng for Star Alliance-flyvninger.

For de som ønsker å bestille bonusreiser med Star Alliance-flyselskaper, er siste frist 31. august, selv om selve reisen kan finne sted senere. Etter 1. september vil det være mulig å endre bonusreisen til en flyvning med SAS eller visse SkyTeam-partnere ved å kontakte SAS kundeservice.

Fra samme dato kan man også bruke eurobonuspoeng til å bestille reiser med SkyTeam-medlemmer. Det er også verdt å merke seg at "companien ticket"-tilbudet, som gir to billetter til prisen av én, vil gjelde for de fleste SkyTeam-selskapene.

Avbestilling av bonusreiser hos SkyTeam kan gjøres inntil 24 timer før avreise, med tilbakeføring av poeng, men endringer og avbestillinger vil pådra seg et gebyr på 250 til 750 kroner, avhengig av reiselengde.

Lifetime Gold-programmet forblir uendret

For de som har jobbet mot eller allerede har oppnådd "Lifetime Gold"-status i Eurobonus-programmet, er det gode nyheter. Dette programmet, som gir livsvarig gullstatus etter ti år med sammenhengende gull- eller diamantstatus, vil forbli uendret til tross for byttet av allianse, bekrefter Øystein Schmidt.

Disse endringene markerer en ny æra for SAS og deres lojalitetsprogram, men selskapet forsikrer om at Eurobonus fortsatt vil være en verdifull del av kundens reiseopplevelse.