Sikkerhetsvakt låste 79 år gammel kvinne i iskaldt vær: Årsaken er skremmende

09/01/2024 23:00

Sofie

Nyheter
Genrefoto: Shutterstock
Genrefoto: Shutterstock
En eldre kvinne ble låst fast av en sikkerhetsvakt da hun så i søppeldunker.

Den sjokkerende hendelsen fant sted utenfor et marked i havnebyen Gdańsk i Polen. 79-åringen ble tatt av vakthold i butikkens avfallsplass da hun lette etter mat i søppelkassene og plukket ut kasserte grønnsaker.

Deretter låste han den sultne pensjonisten der uten forvarsel, og lot pensjonisten stå i regnet, melder den polske nyhetsportalen Polsat News.

Den skjelvende kvinnen ble funnet av forbipasserende. Ifølge henne selv hadde hun riper på hendene og gråt.

"Jeg vet ikke hvor lenge damen var låst der. Men det var iskaldt ute og temperaturen var under null. Hun må ha vært veldig redd," sa et øyenvitne og la til at pensjonisten følte at hun prøvde å komme seg løs.

"Hun hadde nettopp kjøpt to rundstykker i butikken. Som hun fortalte meg, var det alt hun hadde råd til. Etter å ha handlet gikk hun til søppelbøttene der den utgåtte maten blir kastet," fortsatte vitnet.

Damen fant poteter i den, som hun ville ha med seg. Etter at flere personer grep inn, løslot vekteren endelig kvinnen. Likevel bestemte vitnet seg for å anmelde forholdet til filialledelsen.

"Da vi kom inn i butikken ba jeg om å få snakke med sjefen og sikkerhetsvakten. Jeg forklarte dem hvor upassende oppførselen til mannen med ansvar for butikkens sikkerhet var, at han hadde overskredet sin autoritet langt og at "Det han gjorde var ubegripelig."

Hun hadde imidlertid inntrykk av at markedssjefen bagatelliserte hele situasjonen og til og med snudde saken: Ifølge ham skulle ingen mat tas ut av søpla fordi det kunne oppfattes som tyveri.

Først da øyenvitnet truet med å ringe politiet fordi pensjonisten var frihetsberøvet, roet situasjonen seg noe.

- Det var viktig for meg at sikkerhetsvakten ba den gamle damen om unnskyldning foran alle for oppførselen hans, sa hun.

Fordi saken fikk overskrifter, ba supermarkedsledelsen den eldre kvinnen om unnskyldning og kalte oppførselen til sikkerhetsvakten, som jobbet for et eksternt selskap, "uakseptabel".

Han ønsker heller ikke lenger å jobbe for markedet. Men ledelsen advarte om at kassert mat kan være helseskadelig og ikke lenger egnet til konsum.

Markedet donerer usolgt mat som har passert utløpsdatoen til interesserte ideelle organisasjoner, som suppekjøkken, som tar seg av mennesker i nød.