Stor endring på Oslo lufthavn

19/09/2024 11:00

Sofie

Nyheter
Foto: Avinor
Dette må du vite før neste flytur

Denne høsten vil stadig flere passasjerer bli overført til det nye innsjekkingsområdet i Oslo lufthavns avgangshall, samtidig som deres bagasje går til den nyåpnede bagasjehåndteringen.

Før sommeren åpnet Oslo lufthavns nye bagasjeanlegg for testkjøring, og de siste månedene har et begrenset antall passasjerer fått mulighet til å prøve det ut.

Nå forbereder flyplassen seg på å øke kapasiteten betydelig, ifølge områdesjef Hans Petter Stensjøen. Han forklarer at en betydelig utvidelse av antall daglige flyvninger er i vente fra og med denne uken. Det melder Avinor i en pressemelding.

For mange reisende vil dette bety en merkbar endring i deres rutiner, forklarer Stensjøen:

- Halvparten av avgangshallen på Oslo lufthavn har vært sperret av med enten teststasjoner eller byggevegger i flere år, og det er svært mange som har vendt seg til å gå rett til innsjekksområdene 1-4 i vest, og 10 helt i øst. Nå som et betydelig antall flyvninger blir flyttet over til det nye anlegget, må de reisende venne seg til å sjekke informasjonstavlene for å finne sitt innsjekksområde.

SAS-passasjerer skal også snart bli overført til de nye innsjekkingsområdene 5-7, som vil skje gradvis de kommende ukene. Det nye bagasjeanlegget er blant de mest avanserte i verden. Selv om mange reisende allerede er vant til selvbetjent bagasjeinnsjekk, vil enkelte prosesser endre seg.

- Den største forskjellen er at du legger bagasjen din i en boks fremfor på et rullebånd. Man skanner bagasjelappen akkurat på samme måte som før, og så forsvinner den ned i anlegget på et brett som vil følge bagasjen helt frem til bagasjetrallene, forklarer Stensjøen.

Han påpeker at flere flyselskaper vil bli inkludert i overgangen til det nye systemet, og oppfordrer reisende til å være ekstra oppmerksomme på informasjonsskjermene for å finne riktig innsjekkingsområde.

Sommerens testperiode har ifølge Stensjøen vært vellykket, noe som har muliggjort en gradvis oppskalering av anleggets bruk.

- Det har selvsagt vært noen barnesykdommer, og det er nettopp for å luke ut slike feil at vi gjennomfører en gradvis opptrapping i bruken av anlegget. Tilbakemeldingen fra de reisende har også vært veldig god, og de aller fleste synes dette er enkelt og brukervennlig.