Superstjerne bannlyses fra veldedig arbeid etter svindel

27/09/2024 12:59

Yvonne

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Supermodellen får ikke lov til å forvalte penger knyttet til veldedig arbeid de neste fem årene. Dette brukte hun pengene på istedet.

Supermodellen Naomi Campell har fått et fem år langt forbud fra britiske myndigheter mot å forvalte en veldelig organisasjon, skriver Reuters og BBC.

Det skjer etter en etterforskning av Fashion for Relief, som Campbell grunnla i 2005. Etterforskningen avslørte at seltt ikke alle pengene gikk til mottakerne de var beregnet til.

Ifølge den britiske veldedighetskommisjonen ble det funnet uatoriserte betalinger på nesten 300.000 britiske pund. De avslørte også at kun 8,5 prosent av organisasjonens utgifter brukt på veldedige formål mellom 2016 og 2022.

Pengene gikk til spa og sigaretter
"Jeg har akkurat hørt om funnene i dag, og er ekstremt bekymret", sier Campbell til AP. Hun la til at hun ikke er den som styrer organisasjonen.

Tillitsbruddet har ført til at Campbell har blitt utestengt fra veldedighetsengasjement i fem år

Pengene som var samlet inn til gode formål skal ha blitt brukt på spabehandlinger, sikkerhet for Campbell, hotellservice og sigaretter.

Da undersøkelsene av organisasjonen starter, sendte både Redd Barna og Mayor´s Fund klager til kommisjonen basert på innsamlinger Fashion for Relief hadde gjort til de to mer etablerte veldedige organisasjonene. Påstanden lød på at Campbells organisasjon ikke hadde overholdt partnerskaps-retningslinjene i forbindelse med to innsamlingsarrangementer de hadde holdt.

Artikkelen fortsetter under bildet nedenunder som viser supermodellen Naomi Campbell på catwalken i et Fashion for Relief-show hvor det ble samlet inn penger til ofte i Haiti.

Foto: Shutterstock

Utestenges i flere år
"Tillitsmenn er juridisk pålagt å ta avgjørelser som er i deres veldedighets beste interesser og å overholde deres juridiske plikter og ansvar. Vi har funnet ut at tillitsmennene til denne veldedige organisasjonen ikke klarte å gjøre det, noe som har resultert i vår handling for å diskvalifisere dem", sier Tim Hopkins, som var en del av etterforskningsteamet i en uttalelse.

To andre personer i tillegg til Naomi Campbell, Bianka Hellmich og Veronica Chou, er også bannlyst fra veldedig arbeid i henholdsvis ni og fire år.

Organisasjonen Fasion for Relief ble fjernet fra Storbritannias liste over veldedige organisasjoner tidligere i år.