Tatovering kan gi strengere straff

24/09/2024 18:58

Yvonne

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ihvertfall hvis anklagemyndighetene får viljen.

Påstanden ble fremmet av politiet som har tatt ut siktelse mot en 19 år gammel kvinne som er anklaget for å ha planlagt drap.

Tidligere ble det å ha en tatovering ofte satt i fordindelse med en litt anderledes livsstil. Selv om det har blitt mer vanlig for "folk flest" å ha en tatovering, har det fortsatt en viss status i kriminelle miljøer hvor symboler, tekster og motiver ilegges ny betydning. Det kan for eksempel siglalisere om man har vært i fengsel, har utført drap eller om man tilhører en bestemt gruppering.

Gjeng-symbol eller søt rev?
Det er nettopp det som er bakgrunnen for at politiet mener at den 19 år gamle kvinnen bør få høyere straff hvis hun dømmes. Politiet mener nemlig at tatoveringen av en rev på hånden hennes betyr at hun er medlem av den kriminelle gjengen Foxtrot. Selv mener kvinnen at det "bare er en søt rev", skriver Sveriges Radio.

Se bildet lengre nede og bedøm selv.

Anklaget for å ha planlagt drap
Kvinnen er mistenkt og nå også anklaget for å ha planlagt et drap i boligområdet Varberga i Oxhagen i Örebro i Sverige. I slutten av august skal hun sammen med en annen ung mann ha kjørt inn i boligområdet på sparkesykkel. Politiet mener at planen var å skyte ett eller flere medlemmer av en annen kriminell gruppering.

Kvinnen og hennes følge ble oppdaget, jaktet av folk i en bil og til slutt påkjørt. Kvinnen ble bortført, men klarte i følge hennes egen forklaring å skyte seg løs og rømme.

I forrige uke ble den unge kvinnen og mannen anklaget for drapsforsøk. I forbindelse med anklageskriftet, mener det svenske politiet at kvinnens reve-tatovering på høyre hånd viser gjengtilknytning og bør derfor gi høyrere straff.

Illustrasjon: Sveriges Radio