Telia skal redusere kostnader med milliarder: 245 jobber i Norge står i fare

04/09/2024 17:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
3000 Telia-stillinger kuttes i 2024.

Telia, en av Nordens ledende telekommunikasjonsselskaper, har annonsert at de planlegger å redusere antall ansatte med 3000 i løpet av 2024.

Dette er en del av et omfattende omstillingsprogram som har som mål å effektivisere selskapet og redusere kostnadene betydelig. Telia har som ambisjon å oppnå besparelser på minst 2,6 milliarder svenske kroner gjennom disse tiltakene, ifølge en pressemelding fra selskapet som ble offentliggjort onsdag morgen.

Nedbemanningen er planlagt å omfatte alle deler av selskapet, og vil særlig ramme ansatte i flere av de nordiske og baltiske landene hvor Telia har en betydelig tilstedeværelse.

I første omgang vil nedskjæringene bli mest merkbare i Sverige, Finland, Norge, Litauen og Estland, som alle har store Telia-avdelinger.

I Norge vil omstruktureringen påvirke omtrent 245 stillinger, en betydelig reduksjon med tanke på at Telia ved utgangen av forrige år hadde omtrent 2170 ansatte i landet.

Dette innebærer at mer enn 10 prosent av Telias norske arbeidsstyrke kan bli berørt. Selskapet har uttalt at de er i dialog med fagforeningene om hvordan disse kuttene skal gjennomføres, og at forhandlinger vil pågå for å sikre at prosessen blir så rettferdig som mulig for de ansatte.

Disse kostnadsreduserende tiltakene er et ledd i Telias strategi for å tilpasse seg en stadig mer konkurranseutsatt telekomsektor, der digitalisering og teknologisk innovasjon presser selskaper til å effektivisere driften.

Selskapet har også hintet om at flere automatiseringstiltak og investeringer i ny teknologi kan komme i kjølvannet av denne omstruktureringen, som en del av et større skifte mot en mer digital og fleksibel virksomhetsmodell.