Tilbakekaller kjøttdeig etter funn av salmonella

16/10/2024 17:19

Yvonne

Nyheter
Foto: Shutterstock
Har du kjøpt denne kjøttdeigen, bør du kaste den med det samme!

Å spise kjøttdeig som er infisert med salmonella kan føre til salmonellainfeksjon, som gir symptomer som diaré, magekramper, kvalme, oppkast og feber. Infeksjonen kan være farlig, spesielt for barn, eldre og personer med svekket immunforsvar, da alvorlig diaré kan føre til dehydrering. I mer alvorlige tilfeller kan bakterien spre seg til blodet og forårsake sepsis, en livstruende tilstand.

Selv om de fleste blir friske, kan noen utvikle langsiktige helseproblemer som reaktiv leddgikt. For å unngå salmonella bør kjøttdeig tilberedes grundig og god kjøkkenhygiene praktiseres.

Det er gjort funn av salmonella i egenprodusert kjøttdeig i den populære grensebutikken Hypermat i Charlottenberg i Sverige. Det skriver dagligvarebutikken på sin Facebook-siden.

Kundene som har kjøpt kjøttdeig i butikken, blant dem mange nordmenn på grensehandel, oppfordres til å kaste kjøttet.

"Som et sikkerhetstiltak har vi umiddelbart sluttet å selge produktet og oppfordrer alle kunder som har kjøpt kjøttdeig fra oss mellom 11. otober og 16. oktober om å returnere det til butikken umiddelbart", skriver butikken på Facebook-siden.

Alle kundene vil få refundert beløpet de har betalt for kjøttet.

Butikken skriver videre at de beklager hendelsen på det sterkeste, og vil gjøre alt de kan for å sikre seg at det ikke skjer igjen.

"Deres helse og sikkerhet er vår høyeste prioritet. Ta endelig kontakt om dere har spørsmål eller har bruk for mere informasjon."

Du kan se innlegget her:

Læs også:

7 grunner til at noen fryser mere enn andre Det er ikke bare vinden og været. Det kan være noen helt spesielle grunner til at du fryser mer enn andre.
Dette lar hun ligge i skoene over natten – så blir skoene på magisk vis som nye En genial metode for å gjøre skoene så gode som nye igjen har nå sett dagens lys.