To turister funnet døde i ferieparadis

08/09/2024 10:15

Yvonne

Nyheter
Paret ble overrasket av flom på vei til bortgjemt strand.

Tidligere denne uken ble en britisk kvinne funnet død i et fjellområde på Mallorca, og lørdag kunne redningsarbeiderne bekrefte at også ektemannen hennes var funnet omkommet.

Paret var en del av en større gruppe familie og venner som var på vandretur i fjellet, da de ble overrasket av uvær.

Paret var på ferie i den idylliske ferieøya Mallorca i Middelhavet.

Mallorca er en reisefavoritt både hos nordmenn og folk fra resten av Europa, og i 2023 opplevde Mallorca en rekordhøy økning i turister. Øya er kjent for sine solrike strender, vakre landskap og rike kultur. Mallorca har en blanding av avslapning, historiske steder og gode shoppingmuligheter, og er også kjent for å mange bortgjemte strender og natur-perler som er vanskelig tilgjengelige for follk flest.

Gruppen med britiske turister var på vei til en slik bortgjemt strand da de ble overrasket av uvær.

Overraskende uvær
En storm rammet en stor del av Spanias østkyst og Middelhavet tidligere denne uken med kraftig vind og regn. Balearene, som omfatter Mallorca, Ibiza og Menorca, registrerte opp til 90 mm regn og vindkast på mellom 90 og 120 m/sek. I Barcelona ble arrangørene av seilaset America´s Cup nødt til å utsette kappseilingen. Stormen forårsaket både flyplasskaos og flyforsinkelser.

Regnet overrasket også reisefølget som var på tur i Serra de Tramunta-fjellene. Tirsdag ble størstedelen av gruppen reddet av Guardia Civil, våte, tydelig nedkjølte og flere av dem med hypotermi.

Redningsarbeidet startet hurtig fordi Guardia Civil var allerede mobilisert i nærheten fordi de forventet å måtte redde turgåere som ikke var forberedt på værskiftet.

"Vi er lei av å hente turister i flipflops opp av elven, som tror de skal på en liten spasertur i et område som er virkelig krevende og krever ordentlig utstyr", forklarte en politimann i operasjonen til Majorca Daily Bulletin som forklaring på beredskapen.

Redningsarbeiderne opplyste at turistene manglet varme klær, vann og nødvendig utstyr da de ble funnet, og tre av turistene ble fløyet til sykehuset hvor de ble tilsett av helsepersonell.

På vei til borgjemt strand
Nå forteller redningsarbeiderne at gruppen var på vei gjennom Torrent de Pareis-kløften til en bortgjemt strand da de sannsynligvis ble feid bort av en lynflom da uværet rammet Middelhavsøya onsdag.

To personer, et ektepar, ble meldt savnet med det samme. Kvinnen ble funnet død etter kort tid, og fredag hadde Guardia Civil også funnet mannen omkommet. Begge ble funnet i en kløft på vei mot en skjult strand med steile klippevegger på begge sider. Det var ingen steder å rømme da vannmassene kom, melder Sky News.

Sky News har offentliggjort en video fra redningsarbeidet via X.