Tre år gammel jentes lek brant ned kjøkkenet

06/01/2024 08:00

Emma

Nyheter
Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk
En tre år gammel jentes lek fikk uheldige og alvorlige konsekvenser i en leilighet.

En liten jentes uskyldige kamp endte mandag formiddag i en kraftig brann i et leilighetskompleks i den danske byen Herning.

Klokken 12.26 mandag rykket brannvesenet ut til brannen på stedet.

– Heldigvis er det bare en kilometer fra brannstasjonen, sier Peter Kristensen, hendelsesleder i Brann- og redningsetaten Midtvesten.

– Det brant veldig godt på kjøkkenet, og vi kunne se flammene komme ut av vinduet da vi kom, så vi visste at det var en kraftig brann.

Den første oppgaven for Peter Kristensen og hans kolleger var å sørge for at alle beboerne i leiligheten var ute og trygge. Deretter måtte beboerne i de omkringliggende leilighetene evakueres mens brannen ble slukket for å unngå at noen ble skadet av røyken.

– Døren fra leiligheten til trappeoppgangen var lukket da vi ankom, så det var en rolig evakuering, sier hendelseslederen.

Kan skje hvem som helst

Brannen hadde startet fordi familiens tre år gamle jente spilte et spill der hun skrudde på alle kokeplatene. Det viste seg å være et uheldig spill, fordi det var noen ting på kokeplatene som tok fyr.

– Det kan rett og slett skje i alle familier at man har et barn å leke seg med, sier intervensjonslederen.

Likevel har han et klart budskap.

– Man skal selvfølgelig ikke ha noe på koketoppene, men det er sånt som skjer. Det kunne ha skjedd meg selv da jeg hadde små barn.

Familien oppdaget at det var galskap og slo alarm selv og kom seg raskt vekk fra leiligheten.

Leiligheten ble røyk og sot skadet av brannen, og kjøkkenet er halvt utbrent.

Brannvesenet overlater nå saken til skadeverket. De melder hendelsen til borettslaget, som finner et midlertidig hjem til familien.