Putin skal ha delt sine tanker om hvor lenge krigen i Ukraina vil vare

02/01/2024 20:00

redaktion

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den russiske presidenten skal ha fortalt Kinas president Xi Jinping hvor lenge krigen i Ukraina vil vare.

I den siste utviklingen i Ukraina-konflikten skal Russlands president Vladimir Putin ha informert Kinas president Xi Jinping om at han planlegger å forlenge krigen i Ukraina i minst fem år til.

Denne informasjonen, avslørt av Nikkei Asia og basert på anonyme kilder, indikerer at konflikten ikke akkurat står overfor en slutt, til tross for pågående spekulasjoner om en mulig våpenhvile.

Det skriver The Kyiv Independent ifølge Dagens.com.

Putins samtale med Xi Jinping, som fant sted midt i russiske tilbakeslag på slagmarken, var sannsynligvis en forsikring om Moskvas vilje til å nå sine krigsmål.

Denne utvidede tidsrammen antyder et strategisk skifte som antyder at Russland forbereder seg på et langvarig militært engasjement snarere enn en umiddelbar løsning. Og det er ikke akkurat gode nyheter for Vesten.

Deres svar, som i økende grad fokuserer på å posisjonere Ukraina for fremtidige fredssamtaler, må kanskje tilpasse seg denne utvidede tidsplanen.

Men det stopper ikke her, da Beijings rolle kan være avgjørende. Mens Kina opprettholder diplomatisk og økonomisk støtte til Russland, har de avstått fra direkte militært engasjement.

Putins plan, som angivelig ble delt med Xi Jinping, understreker kompleksiteten i den pågående konflikten og dens bredere geopolitiske implikasjoner.