Advarsel: Disse landene kan bli Putins neste mål

22/12/2023 14:00

redaktion

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Disse landene kan bli Putins neste mål.

Michel Hofman, sjef for de belgiske væpnede styrkene, har utstedt en alvorlig advarsel om Kremls potensielle neste mål etter konflikten i Ukraina.

I et intervju med det belgiske nyhetsmediet VRT la ikke Michel Hofman skjul på sin bekymring for at Moldova og de baltiske landene kan være neste på Russlands liste.

Putins tvetydige trusler

Michel Hofman fremhevet Russlands president Vladimir Putins tendens til å bruke tvetydig språk, og antydet at Russland kanskje planlegger å utvide sin aggresjon utover Ukraina.

Han understreket behovet for at Europa må være forberedt på å forsvare seg og motangrep om nødvendig.

Det skriver Dagens.dk.

Situasjonen i Ukraina

Den pågående fullskala invasjonen av Ukraina av russiske styrker, som begynte i februar 2022, viser ingen tegn til å avta. Til tross for Ukrainas sterke motstand, bemerket Hofman at Russland har blitt en krigsindustri.

Han advarte om at Russlands nåværende tilsynelatende svakhet bare er midlertidig og at en seier i Ukraina kan føre til en gjenoppbygging av krigsmaskinen.

Moldova og de baltiske statene i faresonen

Michel Hofman påpekte at Moldova, som deler grense med Ukraina, er spesielt utsatt.

Den Kreml-støttede regionen Transnistria i Moldova, som opererer som en ikke-anerkjent stat, bruker russisk som sitt offisielle språk og beholder sovjettidens hammer- og sigdflagg.

De baltiske landene er på sin side NATO-medlemmer og er beskyttet av alliansens felles forsvarsklausul. Et angrep på Estland, Latvia eller Litauen fra russiske styrker kan potensielt utløse en bredere konflikt.

Michel Hofmans advarsel understreker den prekære situasjonen i Øst-Europa og potensialet for ytterligere eskalering av konflikter. Hans kommentarer tjener som en oppfordring til årvåkenhet og beredskap blant europeiske nasjoner i møte med fortsatt russisk aggresjon.