Triste nyheter for Putin

24/01/2024 12:00

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Nå er det triste nyheter for den russiske diktatoren.

I en dramatisk hendelse som understreker de økende utfordringene Russlands energisektor står overfor, ble et terminalanlegg eid av Novatek, landets største uavhengige naturgassprodusent, oppslukt av flammer.

Hendelsen, som fant sted i havnen i Ust-Luga, ble bekreftet av den regionale guvernøren Alexander Drozdenko gjennom en melding på Telegram.

Det skriver Kyiv Independent.

Til tross for alvoret i brannen, avslørte Alexander Drozdenko at det ikke var noen ofre. Motstridende meldinger fra andre russiske medier tydet imidlertid på at rundt 150 personer ble evakuert fra stedet. Som svar på nødsituasjonen har myndighetene innført en høyberedskapsordning i Kingiseppsky-distriktet.

Årsaken til brannen er fortsatt ukjent.

Denne hendelsen sammenfaller med en periode med økt press på russiske energiselskaper.

Novatek, som er spesielt fremtredende innen produksjon av flytende naturgass (LNG), har møtt betydelige utfordringer etter amerikanske sanksjoner mot et av sine største prosjekter, Arctic LNG-2-prosjektet, der det har en eierandel på 60 prosent.

I forrige måned måtte Novatek ifølge Reuters utstede force majeure-varsler til flere av sine kunder.

Dette juridiske tiltaket, som vanligvis brukes under ukontrollerbare omstendigheter, ble nødvendig etter amerikanske sanksjoner mot russisk LNG i november 2023, noe som påvirket Novateks operasjonelle kapasitet alvorlig.

Brannen i Ust-Luga-terminalen er ikke en isolert hendelse i den siste bølgen av branner som har rammet russisk infrastruktur.

Tidligere denne måneden brøt det også ut en stor brann i et lager i St. Petersburg, eid av Wildberries, en av Russlands største nettbutikker. Brannen rammet et betydelig område, anslått til å være rundt 70.000 kvadratmeter.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.