TUI i hardt vær etter protester fra hele verden: Stopp det!

02/08/2024 09:44

Sofie

Nyheter
Foto: Photofex_AUT / Shutterstock.com
Foto: Photofex_AUT / Shutterstock.com
En internasjonal protest har landet på reisebyråets skrivebord.

Torsdag 1. august leverte 15 frivillige organisasjoner inn over 350 000 underskrifter mot TUIs fortsatte støtte til de kontroversielle delfinshowene.

«Det er på høy tid at TUI slutter å selge billetter til delfinarier. Selskapets virksomhet bidrar til å støtte en milliardindustri som behandler ville dyr som rekvisitter i et underholdningsshow. Det er helt i utakt med det vi vet om de naturlige behovene til delfiner og hvaler», sa Stephanie Kruuse Klausen, kampanjeleder for World Animal Protection DK i en pressemelding, kort tid etter et protestmøte med 14 andre internasjonale dyre- og naturorganisasjoner, foran reisebyrået TUIs hovedkontor i Berlin.

World Animal Protection har i årevis sammen med en rekke frivillige organisasjoner krevd at verdens største reiseselskap dropper alt salg av billetter til delfinarier verden over.

Organisasjonene kan dokumentere at innesperring er dypt skadelig for de intelligente ville dyrene, som lever under ekstremt restriktive forhold, hvor de er ulykkelige, skader seg og i mange tilfeller lider av angst og stress.

TUI står alene

Torsdag 1. august møttes organisasjonene utenfor TUIs hovedkontor i Berlin for å levere inn over 350.000 underskrifter fra de ni landene som krever at TUI dropper utdelingen av delfinshowbilletter.

Til sammen representerer de 15 organisasjonene hundretusenvis av støttespillere og medlemmer, og med det overveldende antall underskrifter har dyrenes frivillige organisasjoner vinden i ryggen.

«Som reisebyrå er TUI nå alene om å tjene penger på denne forferdelige dyreunderholdningen, og de har ryggen mot veggen. Alle studier viser at det overveldende flertallet av dagens reisende tar avstand fra delfinshow og heller vil oppleve dyrene i naturen." 

– Samtidig støtter så og si alle TUIs konkurrenter vår dyrevelferdspolitikk, som er basert på dyrenes premisser og ikke på profitt, sier Stephanie Kruuse Klausen fra Berlin, hvor hun møtte kolleger fra Tyskland, England, Italia og USA til å overlevere de mange signaturene til TUIs tyske eiere.

«Det er fantastisk å møte alle de andre og vite at vi sammen representerer hundretusenvis av stemmer, som TUIs toppledere nå har fått direkte på pultene sine, slik at de kan kjenne hvilken vei vinden blåser. Jeg er overbevist om at de snart vil gi etter for presset og at det vi ser i verdens delfinarier vil være den siste generasjonen delfiner i fangenskap, sier Stephanie Kruuse Klausen.