Casper Ruud med vilt forslag

30/03/2023 10:30

Emma

Sport
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Tennis bør endres radikalt i en av de avgjørende fasene av spillet, sier norske Casper Ruud.

– Det er ikke en enkel endring, men det er noe man bør gjøre. Det er vanskelig å gjøre noe med reglene, og det kommer åpenbart ikke til å skje, men du kan prøve å spille noen turneringer og se hvordan det ville gå.

Casper Ruud, Norges 24 år gamle tennisstjerne, ville se hvordan spillet ville se ut hvis den andre serven i internasjonal tennis ble skrotet.

Sier han til norske medier.

– Det ville blitt flere dueller. Noen ganger, spesielt på raskt underlag, føler jeg det blir for lett å vinne når du har serven. Du får ikke de morsomme ballbyttene som på tregere underlag som grus, sier Casper Ruud.

- Jeg synes det er morsomt, men det betyr ikke at det kommer til å bli et faktum. Andre liker ess og raske dueller. Og for noen spillere er det selvfølgelig mer behagelig med et ess enn 20 baller frem og tilbake. Det er lettere for kroppen, sier han.

Ruud foreslår også at antall sett kan reduseres. Om dette for eksempel betyr at du må nøye deg med ett sett som slutter når den første spilleren har vunnet ti kamper, spekulerer han ikke i.

Diskusjonen er ikke ny. Ikke i det hele tatt.

Og det kan diskuteres om noe av sjarmen til tennis ville forsvinne hvis du, som i andre idretter som volleyball og golf, bare fikk en sjanse til å starte spillet. Samtidig ville fordelen med servering delvis forsvinne.

Rod Laver foreslo det i 2018 etter å ha sett John Isner levere en av sine vanlige servebombinger.

– Spillet har endret seg og spillerne er større i dag. På et tidspunkt bør de gi alle en rettferdig sjanse til å spille. Det kan være å nøye seg med en serve.

Læs også:

7 grunner til at noen fryser mere enn andre Det er ikke bare vinden og været. Det kan være noen helt spesielle grunner til at du fryser mer enn andre.
Dette lar hun ligge i skoene over natten – så blir skoene på magisk vis som nye En genial metode for å gjøre skoene så gode som nye igjen har nå sett dagens lys.