Derfor skal Maradonas lik graves opp igjen

07/10/2024 16:00

Yvonne

Sport
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Fotballikonet Diego Maradona ligger begravet på en privat kirkegård i utkanten av Buenos Aires. Nå skal levningene graves opp.

Den argentinske fotballspilleren Diego Maradona var en av de største idrettsprofilene gjennom tidene. Hans prestasjoner under verdensmesterskapet i 1986, der han ledet Argentina til seier og scoret det ikoniske "Guds hånd"-målet mot England, er blant de mest kjente øyeblikkene i fotballhistorien.

Maradonas liv var preget av både triumf og utfordringer. Han slet med rusmisbruk og helseproblemer gjennom store deler av sitt liv, og hadde flere sykehusinnleggelser på grunn av overforbruk av narkotika og alkohol. Til tross for disse problemene, ble han feiret som en nasjonalhelt i Argentina og var en elsket skikkelse i fotballverdenen da han døde av hjerteinfarkt i 2020 i en alder av 60 år.

Nå har døtrene hans fått rettens kjennelse på at liket skal graves opp.

Skal kunne hedres av fans
Akkurat nå ligger fotballikonet Diego Maradonas kropp på en privat kirkegård i utkanten av Buenos Aires hvor kun familiemedlemmer har adgang. Det synes Maradonas døtre er synd, og de vil flytte ham til et sted hvor han kan hedres av alle sine fans fra hele verden.

"Alle arvingene ber - etter gjensidig avtale - om å godkjenne overføringen til hans neste destinasjon på et mye tryggere sted enn det nåværende", står det i notatet til retten, signert av Dalma og Gianinna Maradona og Ojeda på vegne av Diego Maradona Jr..

Det føyes også til at:

"Slik kan alle folk i Argentina og alle borgere i verden hylle faren vår, som var det største argentinske idolet."

Mausoleum
Maradonas jordiske levninger skal ikke flyttes til en hvilken som helst kirkegård, men skal legges i et såkalt mausoleum - altså et gravtempel, som skal bygges for ham i sentrum av den argentinske hovedstaden Buenos Aires.

Templet vil bli kalt 'M10 Memorial', der tallet ti er en referanse til fotballspillerens ikoniske nummer. 

Rettssak på trappene
Det er også en rettssak mot Maradonas medisinske team på trappene.

Maradona døde 25. november 2020 etter å ha fått et hjerteinfarkt. Han hadde nylig gjennomgått en hjerneoperasjon for en blodpropp, og var på bedringens vei hjemme da han plutselig gikk bort.

Åtte personer er tiltalt for å ha medvirket til fotballikonets død. Det er blant annet anført at helsepersonellet ikke gjorde forsøk på å redde Maradonas liv.