Sander Sagosen skadet i skuldra - håper ikke VM ryker

01/10/2024 15:11

Yvonne

Sport
Foto: Shutterstock
Håndballstjernen ble sendt til sykehus etter en stygg skade i en mesterligakamp forrige uke.Nå er han ute i flere uker.

Sagosen skrek av smerter da han pådro seg en skulderskade i Champions League-kampen forrige uke, og måtte til legesjekk på sykehuset.

Nå er det nytt om skaden og hvor lenge han må holde seg borte fra håndbalbanen.

"Jeg håper jo jeg blir rask til VM på hjemmebane i 2025", sier Sagosen til TV 2.

Sander Sagosen (29) er kjent for sitt imponerende spill både som midtback og venstreback. Han regnes som en av verdens beste håndballspillere, og har vært kåret til Årets Spiller flere ganger. Men Norges mest profilerte spiller det siste tiåret har ikke klart å prestere på samme nivå for landslaget etter at han vendte hjem til Kolstad i fjor. Vinterens EM var Sagosens dårligste mesterskap for Norge, og det stemte heller ikke for Sagosen og de andre norske herrene i OL i Paris i sommer.

"Det er selvsagt ikke artig. Jeg har lyst å gå utpå der og være god. Det har vært for dårlig, det er bare å beklage. Det er bare å dra hjem for å trene", sa Sagosen til pressen etter at Norge røk ut av OL etter tap mot Slovenia i kvartfinalen.

Skrek i smerter
Forrige uke fikk Kolsås-spilleren nok en nedtur da han ble skadet allerede 11 minutter inne i kampet mot Zagreb, skriver VG.

Etter litt knuffing mellom Sagosen og Zagreb´s strekspiller Roko Trivkovic, skulle Sagosen plukke opp ballen etter en redning da Zagreb-spilleren dyttet ham i ryggen. Det førte til at Sagosen falt og landet på høyre skulder. Det gjorde tydeligvis svært vondt, og stjernespilleren skrek i smerte.

Saken fortsetter under bildet

Foto: Shutterstock

På sykehus
Sagosen gikk av banen og forsvant kort tid senere for å dra til legevakten på et sykehus i Trondheim for ytterligere undersøkelser og få tatt bilder av skuldra.

"Det er trist" sier Kolstads daglige leder, Jostein Sivertsen til avisen og legger til:

"Det så dramatisk ut, men vi får bare håpe det er noe som går fort", sier han og medgir at en del kan tyde på at stjernen kan være ute en tid.

Forhåpentligvis tilbake om fem-seks uker
Nå kan TV 2 avsløre nytt om skaden etter å ha snakket med Sagosen som forteller at smertene blir mildere og mildere for hver dag, og at det blir lettere å fungere i hverdagen.

Prognosene fra helse-teamet er at Sagosen vil være rask igjen om cirka fem til seks uker. Det er hurtigere enn han selv trodde og fryktet da skaden skjedde.

"Det er jo levebrødet mitt den armen der. Det er viktig at den blir bra igjen og at jeg blir frisk, og at vi ikke tar noen risiko på det. Så har jeg et ekstremt dyktig team med det medisinske her i Kolstad som skal være med og jobbe med at skulderen skal bli bra. Samtidig skal vi jobbe med resten av fysikken for å ta nye steg."

På spørsmål om han rekker å være tilbake i full vigør innen VM på hjemmebane i 2025, svarer han:

"Ja, det håper jeg virkelig. Det er mye gøy som skal skje før det også, så jeg håper at jeg er tilbake så fort som mulig. Jeg skal legge ned den jobben som kreves."