Johaug med ny beskjed: Da er det slutt

24/09/2024 10:15

Yvonne

Sport
Therese Johaug har bestemt seg for når hun legger skiene på hylla for godt.

I august kalte Therese Johaug og Skiforbundet pressen sammen for å fortelle om skistjernens fremtidsplaner etter at hun la opp etter OL i 2022. Det mange spekulasjonene som harre versert gjennom sommeren ble innfridd, og Johaug kunne fortelle at hun planla et comeback. Nå er det også klart hvor lenge comebacket skal vare, og når hun avslutter karrieren for godt.

Overlegen skiløper
Therese Johaug er uten tvil en av Norges mest suksessrike langrennsløpere. Gjennom sin karriere har hun vunnet en rekke VM-gull og OL-medaljer og er kjent for sin utholdenhet og overlegne kapasitet i distanseløp. Derfor var det mange som var skuffet da hun stoppet karrieren i 2022 for å satse på familielivet.

"Jeg må jo si at da jeg la skia på hylla i 2022, så var det veldig vondt inni meg. Jeg la ikke opp fordi jeg var lei av å konkurrere, fordi jeg var lei av å trene. Jeg elska det jeg holdt på med, men ønsket og drømmen om å bli mor var såpass stor at det var verdt å legge opp,"sa Johaug til pressen da hun slapp nyheten om comebacket tidligere i år og fortsatte:

"Å ikke skulle gi VM en sjanse i den formen jeg er i nå, hadde vært for dumt",

Gleder seg til VM
Nyheten om at Therese Johaug skal stille til start ved VM i Trondheim i 2025 ble tatt godt imot, og mange har nok håpet at vi har kunnet se skiløperen briljere i skisporet i lang tid fremover. Men fansen blir nok skuffet. Alle gode ting har en slutt, og det gjelder også skikarrieren til Therese Johaug.

Det største målet er femmila i VM, men hun håper å også kunne stille til start i de flese andre langrenn-distansene under mesterskapet som starter 26. februar og varer til 9 mars.

Før VM skal Therese Johaug kjøre en håndfull verdenscuprenn, inkludert starten i finske Ruka og helgen etter på norske Lillehammer.

Det blir kun en sesong
Nå bekrefter Johaug overfor svenske SVT at det kun er snakk om denne ene sesongen uansett hvordan det måtte gå under VM. På spørsmål om hun kunne være fristet til å forlenge combacket hvis hun vinner hver eneste distanse, svarer hun bastant:

"Det er bare Trondheim, så er jeg ferdig. det kan du være trygg på. Det blir ikke OL", sier hun

Med det slår hun ned alle spekulasjonene som har vært om comebacket ble langvarig og om langrennsløperen også ville være aktuell til OL i Italia i 2026.