Tennis-rivaler møtes for aller siste gang

19/09/2024 14:58

Yvonne

Sport
De har vært bitre rivaler på tennis-banen i en mannsalder. Nå møtes de for aller siste gang.

Etter årevis av heftige dueller både på og utenfor banen, nærmer det seg nå slutten for oppgjørene mellom tennis-historiens kanskje mest ikoniske spillere; Bjørn Borg og John McEnroe.

Ikonisk rivalisering
Rivaleriet mellom Bjørn Borg (68) og John McEnroe (65) er et av de mest ikoniske i tennisens historie. De har hatt en lang rekke heftige dueller mellom seg, og har møttes i flere Grand Slam-oppgjør. De to stjernene representerte en kontrast i spillestil og personlighet, noe som gjorde deres møter på banen både intense og minneverdige.

Deres rivalisering ble ofte beskrevet som en kamp mellom is og ild på grunn av deres diametralt motsatte stiler og personligheter. Borg var rolig, stoisk og viste sjelden følelser på banen, noe som ga ham kallenavnet "Ismannen". I sterk kontrast, var McEnroe følelsesladet, temperamentsfull og kjent for sine mange utbrudd mot dommere. Dette ga ham et rykte som en "bad boy" i tennisverdenen.

Etter at Borg la opp som tennisspiller har de to blitt gode venner. Så de siste mange årene har konkurransene mellom dem vært mer tekniske enn personlige.

Lagsjef for hvert sitt lag
De siste syv årene har Borg og McEnroe møttes i Laver Cup - som lagsjefer for hvert sitt lag av tennisstjerner. Borg har ledet et team bestående av tennisspillere fra Europa, mens McEnroe´s lag har hatt spillere fra hele resten av verden.

Nå forteller Borg til den tyske avisen Bild at det blir siste gang de møtes på denne måten.

"Vi har fått sparken", sier han lattermildt.

Laver Cup går av stabelen i Berlin fredag 20. september.

Fra neste år overtar Yannick Noah og André Agassi som lagledere for hvert sitt lag.