Erling Haaland i sorg etter dødsfall

12/09/2024 07:23

Yvonne

Sport
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
"Jeg kan ikke beskrive hvor mye du har betydd for meg!"

Fotballspilleren Erling Braut Haaland er i sorg etter at hans nære venn og støttespiller døde onsdag.

Tett på familien
Familievennen og støttespilleren gjennom mange år, Ivar Eggja, døde onsdag, 59 år gammel. Eggja har vært tett på familien Haaland i mange år, og har hatt som oppgave ordne praktiske ting så Erling har kunnet fokusere på fotballen. Han har mange ganger blitt beskrevet som "fikseren" som ordnet leilighet, bankkonto, forsikring og alt annet praktisk, skriver VG.

"For en legende du e Ivar. Ord klarer ikkje beskrivas kor møye du he betydd for meg !" skriver Haaland på Instagram.

Erling Braut Haaland har lagt ut åtte bilder via sin instagram-profil som viser en rekke situasjoner hvor de helt tydlig har hatt gode opplevelser sammen. På ett av bildene holder hverandre i hendene på noe som ligner et sykehus. Du kan se bildene lengre nede i saken.

"Ord klare ikkje beskrivas kor møye du kjæme te å bli savna ! Gje meir faen ! Gje meir faen ! Akkurat det eg ska jer. Tusen takk for alt din galning. Måtte me treffast igjen", skriver Haaland.

Lyste opp ethvert rom
Også Haalands agent Rafaela Pimenta har hedret Eggja i sosiale medier. Onsdag kveld la hun ut følgende hilsen.

"Helt fra jeg møtte deg forsto jeg at din styrke var å lyse opp ethvert rom. Lite visste jeg at det faktisk var en superkraft, og du skulle gå gjennom så mye, så plutselig og så raskt, på en måte er dét det største eksempelet på styrke, verdighet, toleranse og optimisme som familie og venner noen gang kan drømme om. Det var en ære å være med på en liten del av din reise", skriver Pimenta.

Hun avslutter med at de ses igjen.

Artikkelen fortsetter under bildet

Foto: Manchester City

Bodde sammen en periode
At Eggja var tett på Erling Braut Haaland, ser man også på de offisielle bildene fra da storspilleren signerte med Premiere League-klubben Manchester City. På det officielle bildet ovenfor fra signeringen står han mellom Erling selv og faren Alf Haaland, og også sammen med Haalands agent Pimenta.

Eggja bodde i mange år på Bryne hvor familien Haaland også bodde. Han var forloveren til Erlings far, Alf Inge "Alfie" Haaland, og har vært tett på Team Haaland i en årrekke. Han dukker opp på bilder fra en rekke viktige fotballkamper gjennom Haalands karriere, og bodde også i perioder sammen med den daværende Dortmund-spilleren i Tyskland.

Dette er andre gang på kort tid at Haaland mister en støttespiller han har hatt tett på seg i sin utrolige karriere. I april 2022 døde fotballagent Mino Raiola. Han ble bare 54 år. Den gang var både Haaland og den svenske superstjernen Zlatan Ibrahimovic i bisettelsen i Monaco og tok farvel.