Landslagstroppen klar: Han overtar for Martin Ødegaard

01/10/2024 16:09

Yvonne

Sport
Foto: Shutterstock
Norges herrelandslag i fotball møter Slovenia hjemme og Østerrike borte i oktober. Nå er troppen klar.

Tirsdag presenterte landslagssjef Ståle Solbakken sin tropp til Nations League-kampene mot Slovenia på Ullevaal Stadion 10. oktober og Østerrike i Linz 13. oktober. 

Her har Solbakken funnet plass til noen nykommere - Bodø/Glimts Jens Petter Hauge er tilbake i troppen for første gang siden 2022, mens Torbjørn Lysaker Heggem fra West Bromwich er tatt ut for aller første gang. 

"Hauge har prestert veldig godt for Bodø/Glimt i Europa, spesielt på hjemmebane mot Røde Stjerne og Porto. Han har også jevne prestasjoner i Eliteserien, og har vist et veldig fysisk overskudd. Heggem er en fysisk sterk spiller som har vært veldig stabil i Championship, vedig god defensivt, kanskje ikke vist seg frem så mye offensivt men vi gleder oss til å se ham på samling, han har hatt en veldig stabil og sterk sesong på et West Bromwich-lag som kjemper helt i toppen av Championship", sa Solbakken på pressekonferansen hvor han presenterte troppen.

Du kan se hele troppen lengre nede i saken.

Erstatter Martin som kaptein
Når det gjelder landslagskaptein Martin Ødegaard så forteller Solbakken at han er langt unna å være aktuell for spill i denne landslagssamlingen, men at han muligens dukker opp i løpet av samlingen for å være sammen med laget.  

Ødegaard fikk en ankelskade i forrige landslagskamp. Han hinket av banen og forlot Norge på krykker, og har ikke vært å se på fotballbanen siden.

"At både Oscar (Bobb) og Martin er ute samtidig - det vil være naivt å si at det ikke har en betydning. Nå spilte vi jo de siste 35 minuttene mot Østerrike uten Martin -  og vant den delen av kampen 1-0, så det er ikke sånn at vi ikke tror at vi kan klare det uten ham. Men Martin er veldig viktig for gruppa og han har vært blant de beste i hver eneste kamp de siste årene", sier Solbakken.

Han avslørte samtidig at Erling Braut Haaland vil overta kapteinsbindet i de kommende landskampene.