Langrennstjerne deler gladnyhet via instagram

24/09/2024 11:59

Yvonne

Sport
Foto: NRK
Foto: NRK
Tidligere skiløper Astrid Uhrenholt Jacobsen (37) har blitt mamma.

Uhrenholt Jacobsen delte nyheten via sin instagram-profil denne uken, ledsaget av en video som viser babyens første møte med familiehunden.

"En omveltning for mer enn bare en", skriver hun i videoen.

Snakker om kjærligheten
Denne uken publiseres andre episode i NRKs podcast-serie om kjærligheten, "Hvordan møttes dere?". Der møter vi tidligere langrennsløper Astrid Uhrenholdt Jacobsen og kjæresten Ingeborg Djupnes. Paret forteller om første gang de møttes og Astrid avslører at det var en kommentar fra faren som fikk henne til å åpne hjertet for kjærligeten.

"Det viser seg gang på gang at kjente mennesker møter hverandre på samme måte som alle andre. Settingen er ofte litt mer spennende, men følelsene de går gjennom er gjenkjennelige for alle som har vært forelsket, sier NRK-programleder Karen Marie Berg.

Paret offentliggjorde sin kjærlighet i august i fjor, og i mai la de begge opp bilder på instagram som viste en gravid Uhrenholt Jacobsen med en tekst om at den lille famililen utvider flokken.

Artikelen fortsetter under bildet

En omveltning
Nå er babyen født, og paret har delt nyheten via historie-funksjonen på instagram. Videoen viser at parets hund hilser nysgjerrig på den nyfødte babyen. Babyens ansikt er imidlertid skjult i videoen.

"En omveltning for flere en bare en", står det på videoen.

På et annet bilde ligger det en babycall på frokostbordet med teksten: «Nytt tilbehør på bordet».

Jobber i dag som lege
Uhrenholdt Jacobsen la opp som skiløper i 2020 etter 16 sesonger. 37-åringen var med på stafettlaget som tok gull i OL i 2018, og hun tok individuelt gull på sprint under VM i Sapporo i 2007. Hun har to individuelle VM-sølv og fem VM-bronser på merittlisten. Jacobsen har også vært på pallen i verdenscupen 56 ganger.

Parallelt med karrieren som toppidrettsutøver fullførte hun medisinstudiene og jobber i dag som lege. Hun var også deltager i den foreløpig siste utgaven av «Mesternes mester» som ble sendt på NRK på nyåret i år.