Lewis Hamilton har fått nok: Det er uakseptabelt!

12/12/2023 16:00

Emma

Sport
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Lewis Hamilton kommenterer nå saken.

Det internasjonale motorsportforbundet (FIA) har dummet seg ut denne uken.

Tirsdag kunngjorde de at de hadde åpnet en etterforskning av to av motorsportens mest kjente navn: Toto Wolff, teamsjef i Mercedes, og hans kone, Susie Wolff, sjef for F1 Academy.

Men etter massiv kritikk trakk de etterforskningen - bare to dager etter at de hadde startet den.

Nå har syv ganger verdensmester og Mercedes-fører, Lewis Hamilton, veid inn da han ble spurt om det fredag kveld på en prisutdeling ironisk nok holdt av FIA i Baku.

– Det har vært en utfordrende uke og en skuffende uke. Å se rettsvesenet så tvil om integriteten til en av de mest fantastiske kvinnelige lederne vi har hatt i denne sporten – Susie Wolff – uten bevis, og så bare si unnskyld etterpå. Det er uakseptabelt, sier han.

Samtidig har 38 år gamle Hamilton kommet med en rekke anklager mot ledelsen i Det internasjonale motorsportforbundet.

– Det er en konstant kamp for mer mangfold og inkludering i bransjen. "Det virker som om det er noen få individer i ledelsen av FIA som holder oss tilbake hver gang vi prøver å ta et skritt fremover, og det må endres," sa Hamilton.

Etterforskningen ble lansert tirsdag etter at en artikkel fra en ikke navngitt mediekanal anklaget Susie Wolff for å ha videreformidlet konfidensiell informasjon fra Formula One Management (FOM) til ektemannen.

De aktuelle mediene mente å vite at Toto Wolff hadde kommet med en kommentar som bare kunne forklares med at han hadde mottatt konfidensiell informasjon fra et høytstående medlem av Formel 1.

Reaksjonen kom raskt fra de involverte partene. Mercedes fordømte resolutt etterforskningen, det samme gjorde Susie Wolff, som kalte den «fornærmende» og «forankret i skremmende og kvinnefiendtlig oppførsel».

To dager senere droppet FIA etterforskningen, men for Toto Wolff og Mercedes var ikke saken over.

Vil renvaske navnet sitt

I en pressemelding fredag ettermiddag sier Mercedes at de er midt i en «aktiv juridisk utveksling med FIA».

De vil ha «full åpenhet om hva som skjedde og hvorfor», heter det.

Dette kan tolkes som at Mercedes prøver å renvaske navnet sitt ved å kreve at FIA trekker tilbake alle påstander, ikke for å skade omdømmet til Mercedes eller Toto Wolff, og å gi dem en helhjertet unnskyldning.

Susie Wolff luftet også sin frustrasjon fredag etter at etterforskningen ble henlagt.

– Jeg gir meg ikke før jeg finner ut hvem som startet denne svertekampanjen og villedet mediene, skrev hun fredag i en uttalelse.