Alle har juletradisjoner som man holder fast i år etter år.
Det europeiske kongehusene er intet unntak.
Det er imidlertid store forskjeller fra land til land hvordan tradisjonene gir seg utslag.
Rakfisk, ribbe og plumpudding i Norge
Den norske kongefamilien og kronprinsfamilien skal feire julaften sammen på Kongsseteren i Holmenkollen i år som de har gjort de siste mange årene. Både prinsesse Ingrid Alexandra, som tjenestegjør i militæret i Troms, og prins Sverre Magnus, som har flyttet til Trondheim, kommer hjem til jul.
Familien har de tatt til seg mattradisjoner fra både Norge, Sverige, Danmark og Storbritannia.
"Det serveres både pinnekjøtt, torsk, lutefisk, rakfisk, ribbe, krumkaker og multer. Fra Storbritannia kommer tradisjonen med plumpudding og mince pai, og fra den danske og svenske familien har de blant annet med seg svensk juleskinke og dansk juleand", opplyser Slottet til NTB.
Tradisjonen tro deltar kongefamilien alltid i gudstjenesten i Holmenkollen kapell første juledag.
Artikkelen fortsetter under bildet
Foto: Stian Lysberg Solum / Det Kongelige Hoff
Annet hvert år i Sverige
I den svenske kongefamilien varierer det hvor de feirer julehøytiden. I et intervju med tyske Bild kunne dronning Silvia fortelle at barna deres vanligvis feirer jul sammen med dem og sammen med deres ektefellers familie annen hvert år.
Siden 1960-tallet har studenter ved landbruksuniversitetet i Umeå levert julegran til det svenske slottet. Tidligere i år hadde dronningen samlet alle barnebarna på Haga slott for å pynte juletrærne.
Artikkelen fortsetter under bildet
Foto: Sara Friberg / Det svenske kongehuset
Risgrøt og gås i Danmark
I Danmark skal de kongelige feire sammen på Marselisborg slott i Århus hvor dronning Margrethe har en julemeny hun i følg danske Billedbladet aldri viker fra.
Da serveres det risgrøt med sukker og kanel sammen med hvitøl som forrett. Deretter følger en hovedrett med gåsestek og til slutt serveres britisk julepudding flambert med konjakk til dessert.
Nylig offentliggjorde slottet bilder av et nypyntet tre på Amalienborg slott hvor det blant annet henger en julekule av musikeren David Bowie.
På nyttårsaften i år skal kong Frederik holde sin aller første nyttårstale til folket etter at han overtok som Konge i januar i år.
Nissebesøk i Nederland
I Nederland er "Sinterklaas" tidligere på måneden viktigere enn dagene i slutten av desember. Da stiller barn frem sko fylt med julegodteri i håp om haver fra den nederlandske julenissen. Det er også da de nederlandske kongebarna får sine gaver.
En av kongefamiliens tradisjoner i desember er en sermoni hvor julenissen ankommer med båt til slottet og ønskes velkommen der, skriver Tatler.
Artikkelen fortsetter under bildet
Tullegaver i Storbritannia
Tadisjonene står også sterkt i Storbritannia hvor den britiske kongefamilien inviterer storfamilien til en formell julelunsj, mens den nørmeste familien inviteres til julemiddag.
Det har vært en del spekulasjoner om hvordan de britiske kongelige skal feire julen i år. Prins Harry og familien som bor i USA, er ikke invitert til den royale feiringen i år. Også den skandaleramte broren til kong Charles, prins Andrew har vært nødt til å finne et annet sted å feire julen i år.
I følge flere britiske aviser, har Charles valgt å ikke invitere Andrew etter at det ble kjent at han hadde pleid omgang med en nå spionsiktet kinesisk mann.
Når de kongelige gir julegaver til hverandre, er det ofte med humor. I følge The Sun skal prins WIlliam ha gitt nå avdøde dronning Elizabeth et sett tøfler med ansiktet hennes på, prinsesse Anne skal ha gitt Charles et toalettsete i skinn mens prinsesse Kate angivelig skal ha gitt daværende single Harry et "bygg din egen kjæreste"-sett.
Denne uken har prins William og prinsesse Kate sendt ut årets offisielle julekort via instagram hvor de ønsker alle en god jul.
Det kan du se nedenunder.
Artikkelen fortsetter under bildet
Julegaver og julefest
Tradisjonelt sett feirer den spanske kongefamilien julen på Zarzuela slott. Dagen etter er holdt av til dronning Letizias familie, som inviteres til lunsj på slottet. Ofte drar familien på ski i Pyrineene i romjulen.
Den 11. desember i år delte det belgiske kongehus årets offisielde julebilde fra kongefamilien. Det belgiske kongeparet har tradisjon for å arrangere en årlig festkonsert på Palais Royal på julaften. Dette for å utvise deres takknemlighet til hoffets ansatte for deres arbeid.
Fyrsteparet i Monaco følger fyrst Alberts mor Grace Kellys tradisjon som ble startet for over 60 år siden. Hver julaften inviterer fyrst Albert (66) og fyrstinne Charlene (46) barn til palasset til en gavefest, skriver Tatler. Fyrsten selv skal også ha dukket opp i nissekostyme ved noen tilfeller.