Stjernelag forteller kjent smuglersak: se de første bildene

15/10/2024 11:00

Yvonne

UNDERHOLDNING
Foto: Lillian Julsvik/TV 2.
Foto: Lillian Julsvik/TV 2.
I 2008 ble tre norske jenter stoppet på flyplassen i Bolivia med store mengder kokain i bagasjen. Nå fortelles historien i en ny dramaserie på TV 2.

I 2008 ble de to norske jentene, Stina Brendemo Hagen (17) og Madeleine Rodriguez (22) samt en 19 år gammel jente som ikke er navngitt i media, arrestert i Bolivia etter å ha blitt tatt med 22,4 kilo kokain i bagasjen. De ble anklaget for narkotikasmugling som en del av et større smuglernettverk.

Den 19 år gamle jenta ble tidlilg løslatt da det ikke kunne bevises at hun var involvert i smuglingen. I 2009 rømte Stina fra Bolivia til Norge, hvor hun ikke kunne utleveres på grunn av manglende utleveringsavtale. Madeleine ble dømt til 13 år og 4 måneder i boliviansk fengsel i 2010, men ble overført til Norge for å sone resten av straffen i 2016. Saken vakte stor oppsikt og reiste spørsmål om utnyttelse av unge mennesker i internasjonal narkotikasmugling.

Nå kommer filmen som forteller jentenes historie - dog ikke som en dokumentar, men i en dramafilm som "bare er inspirert av" de oprinnelige hendelsene.

Opptakene til serien "Flukten fra Bolivia" startet i Oslo i september, og fortsetter nå i Cape Town, Sør-Afrika. Serieskaper Emilie Beck er glad for at innspillingen er i gang etter åtte år med utvikling og research.


Inspirert av virkeligheten
"Flukten fra Bolivia" er inspirert av en sterk og virkelig historie hvor tre norske jenter på 17, 18 og 21 år blir stoppet med kokain i bagasjen. Den ene av jentene har med seg sin sønn.

"Jeg er sikker på at "Flukten fra Bolivia" vil røre, engasjere og utfordre seerne. Serien setter fokus på vennskap, svik og kjærlighet, og noe så unikt og vakkert som morskap og det å gjøre alt for mennesker man er glad i. Samtidig handler også serien om hva man er villig til å gjøre og ofre for å redde seg selv, og det å måtte vokse opp bak murene", fortsetter serieskaperen.
 
I "Flukten fra Bolivia" blir vi dratt inn i en kamp for å overleve. Ida, hennes svigersøster Michelle og Idas kjæreste Cecilie blir brutalt arrestert på flyplassen i Bolivia, anklaget for å smugle kokain. De tre jentene dømmes til et liv bak murene i et av landets fattigste kvinnefengsler. Ida skjønner raskt at hun er omringet av løgner og svik, og at ingen – ikke engang hennes nærmeste – er til å stole på. Hun håper på hjelp fra norske myndigheter, men i stedet dukker det opp hjelp fra uventet hold som gir henne en sjanse. Et nyetablert mannemagasin har en dristig plan for å hjelpe henne å rømme. Under en leiesoldats beskyttelse og med sitt nyfødte barn i armene, tar Ida det ultimate valget. Hun setter livet på spill og legger ut på en farlig flukt gjennom jungelen i Sør-Amerika.

Artikkelen fortsetter under bildet

Foto: Lillian Julsvik/TV 2.

Stjernespekket rolleliste og flere debuter
Vi ser Jakob Oftebro i rollen som magasinjournalisten Joakim, som hjelper Ida med flukten. Emil Gukild, som her debuterer som skuespiller, har rollen som magasinsjefen Marcus. I rollene som de tre jentene ser vi Ella Øverbye (hovedrolle i kinoaktuelle «Drømmer») i rollen som Ida, Josephine Tetlie (deltaker i Grenseløst forelsket) som Michelle og debutant Lisa Hovden som Cecilie. Janne Formoe, som her får sin debut i en dramaserie, har rollen som Michelles mamma Berit. Ingvild Lien har rollen som Idas mamma Wenche. Danske Joachim Fjelstrup («Steppeulven», «Allt och Eva», «Pigen med nålen») har rollen som leiesoldaten Tommy. I rollen som avisjournalisten Helene Staib ses Ingrid Giæver, og som Cecilies far Inge ses Kyrre Sydness. I tillegg er det en rekke skuespillere fra Sør-Afrika og Latin-Amerika på rollelisten.

"Jeg er ekstremt stolt av det serien har blitt og skal bli. Vi har en fantastisk cast, og jeg gleder meg til at den skal på tv-skjermene neste år, avslutter Emilie Beck.

Dramaserien kommer på TV 2 høsten 2025.

Læs også:

Fem mobiltelefoner som er verdt en formue Har du fortsatt gamle mobiltelefoner liggende hjemme? Blant dem kan det være et ekte samleobjekt, som er verdt mye penger.