"Jeg følte meg virkelig dårlig. Det så ikke bra ut i det hele tatt", sier Helene Kristensen.
Helene pleier å gå tur flere ganger i uken i og rundt Vinderup i Vest-Jylland i Danmark, men noe slikt hadde hun aldri sett før.
Naturveileder Jan Kjærgaard har imidlertid en naturlig forklaring på det oppsiktsvekkende synet. De store nedbørsmengdene i helgen har ført til vannansamlinger mange steder, inkludert på den flislagte stien i Vinderup.
"De mange hvite markene er en type småregnormer kalt enchytraeer. De er sannsynligvis blitt presset opp fra jorden fordi de var i ferd med å drukne", forklarer naturveilederen til TV2.
Ifølge målinger har det falt nesten 40 millimeter regn i Holstebro kommune fra fredag til søndag, noe som er en betydelig mengde.
"Disse tusenvis av småmark har rett og slett ikke klart å puste nede i den vannfyllte jorden. De ble tvunget opp og kanskje skylt bortover flisene, hvor de samlet seg i en vannpytt, sier Jan Kjærgaard.
Spiller en viktig rolle
De små, hvite markene er vanligvis ikke synlige for oss, men de spiller en viktig rolle sammen med andre jordlevende dyr.
"Enchytraeene bidrar til å bryte ned dødt plantemateriale. Når trærne snart mister bladene, vil de, sammen med regnormer, skrukketroll og tusenbein, sørge for å bryte dem ned. Uten disse dyrene i jorden ville vi raskt bli overveldet av blader og døde planter", sier Jan Kjærgaard.
Værmeldingen varsler tørt og solrikt vær de neste dagene i den delen av Jylland, så vannet vil trolig trekke seg tilbake fra stien.
"Når vannet forsvinner, vil de enchytraeer som ikke allerede har druknet, søke ned i jorden igjen. Hvis solen tørker dem ut før de rekker det, dør de", sier Jan Kjærgaard.
Selv om Helene Kristensen ble uvel av synet, var det også en spesiell opplevelse, forteller hun.
"Det var en veldig spesiell opplevelse, og selv om det var ekkelt, ble jeg også veldig nysgjerrig på hva det var, sier Helene Kristensen".
Bilde av ormene finner du nedenfor:
foto: skjermdump/TV Midtvest