Studien, ledet av nevrokriminolog Adrian Raine, sammenfattet resultater fra 29 randomiserte studier som inkluderte 3 918 deltakere.
Forskningen viser at omega-3, som finnes i blant annet laks og makrell, kan redusere aggresiv adferd med opptil 30 prosent, skriver Videnskab.dk.
Michael Lewis, grunnlegger av Brain Health Education and Research Institute, forklarer at omega-3 er betennelsesdempende, og at redusert betennelse kan ha positiv innvirkning på både fysisk og mental helse.
Høy betennelse i kroppen, som ofte forårsakes av et kosthold rikt på omega-6 fra bearbeidet mat, kan øke risikoen for aggresjon.
Sofi da Cunha-Bang, postdoktor ved Rigshospitalet, understreker at aggresjon påvirkes av en rekke faktorer, både biologiske og sosiale.
Omega-3 er derfor ikke en mirakelkur, men det kan bidra til bedre regulering av aggresjon.
Videre viser studien at det er to hovedtyper omega-3: EPA, som er anti-inflammatorisk, og DHA, som bidrar til hjernens funksjon ved å støtte reseptorer som dopamin og serotonin.
En ubalanse mellom omega-3 og omega-6 i kostholdet kan påvirke mental helse negativt.
Lewis anbefaler å redusere inntaket av bearbeidet mat og øke konsumet av omega-3-rik mat som fersk fisk.
Selv om fiskeolje kan være et godt supplement, påpeker han at fersk fisk gir flere næringsstoffer som er viktige for hjernens helse.
Studien gir håp om at omega-3 kan være et enkelt og trygt tiltak for å redusere aggressiv atferd, selv om forskerne påpeker at mer forskning er nødvendig for å fastslå langtidseffekten.