Forskere hevder at antioksidantflavanoler i kakaobønner kan motvirke celleskader som normalt forstyrrer hormoner og hjernesignaler. Et daglig inntak av sjokolade over åtte uker ble funnet å redusere følelser av negativitet, depresjon og angst.
Ifølge forskerne kan flavanoler i kakaobønner forhindre celleskaden som påvirker hormoner og hjernesignaler.
Flavanoler er mest konsentrert i de mørkere variantene av kakao som brukes til å produsere sjokolade.
Slik ble undersøkelsen gjort
Selve studien involverte 60 friske kvinner i alderen 40 til 60 år som konsumerte enten en sjokoladedrikk eller en tilsvarende drink uten kakao i løpet av to måneder.
Resultatene viste at kvinnene som drakk kakao opplevde forbedret humør og rapporterte økt vennlighet og energinivå.
Forbedrer humøret
Professor Masakazu Terauchi, som ledet studien, sa: "Våre resultater indikerer at ekstrakt fra kakao reduserer depresjon, tretthet og angst og forbedrer humøret hos kvinner i alderen 40-60."
Studien ble utført av Tokyo Medical and Dental University og mottok finansiering fra et japansk sjokolademerke.
Kilde: The Sun