På rekordtid har airfryeren blitt nærmest uunnværlig i mange norske kjøkken.
Med sin evne til å trylle frem mat raskt og fettfritt, har den vunnet hjertene til tusenvis av nordmenn.
Men nå advarer eksperter mot en bestemt matvae som aboslutt ikke bør tilberedes i den populære kjøkkenmaskinen.
Bacon i airfryeren kan være risikabelt
Matekspert Brenda Peralta trekker frem bacon som en av matvarene som kan skape problemer i en airfryer.
Tilberedning av bacon kan ifølge henne gi flere uheldige konsekvenser.
For det første er det en risiko for at baconet ikke blir gjennomstekt, noe som øker risikoen for matforgiftning.
Dette kan spesielt være et problem hvis du koker store porsjoner eller legger flere lag bacon i kurven, skriver den britiske avisen The Mirror.
Bestill din airfryer i dag
Produkt
Navn
Pris
Forhandler




Sikkerhetsutfordringer
I tillegg til helserisikoen advarer eksperten også om at baconfettet kan sprute på luftfrityrerens varmeelement.
Dette kan skape røyk og sterk lukt av brent mat, som raskt kan fylle hele kjøkkenet.
I verste fall kan det skade enheten og redusere levetiden.
Artikkelen fortsetter under bildet

Foto: Shutterstock
Tenk deg om to ganger
Airfryeren kan brukes til å steke, koke og bake det meste, men i følge mateksperten så passer bacon bedre til å bli tiberedt på en stekepanne eller i stekeovnen.
Brenda Peralta påpeker at de tynne strimlene med bacon kan være vanskelige å håndtere i en airfryer, da de ofte går i stykker når de snus eller tas opp.
For å unngå skuffelse og skader oppfordrer ekspertene deg derfor til å tenke deg om to ganger før du putter bacon i maskinen.
Derfor advarer hun om å tilberede bacon i maskinen.