Dr. Saurabh Sethi, en Harvard-utdannet gastroenterolog med en betydelig TikTok-tilhengerskare, har avslørt de tre største feilene folk flest gjør med kaffen.
Det skriver The Mirror.
Saurabh Sethi, som flittig deler sin medisinske kunnskap på sosiale medier, har nå tatt tak i et tema som berører mange av oss hver dag: Kaffe.
"Kaffe er helt fantastisk for hjernen, tarmen og leveren din," starter Saurabh Sethi.
Han forklarer at polyfenolene i kaffe kan booste gode bakterier og både forbedre evnen til fokus og hukommelse, noe som kan bidra til å utsette Alzheimers.
Men, advarer han, vi gjør noen alvorlige feil.
Den første feilen? Ha sukker i kaffen.
"Å tilsette sukker til kaffe som øker blodsukkeret øker betennelsen, noe som ikke er bra," sier han.
I stedet foreslår han å bruke stevia uten tilsetningsstoffet erytritol.
Den andre feilen som Saurabh Sethi fremhever er ikke å velge økologisk kaffe.
"Kaffe er en av de mest plantevernmiddelbehandlede avlingene, og du vil virkelig ikke få i deg plantevernmidlene," forklarer han.
Saurabh Sethis tredje feil overrasker mange: De fleste velger feil brenning av kaffebønnene.
Han foreslår å bytte til en mørkere stek, da den inneholder mindre koffein og derfor er skånsommere for magen. Men hvis du ikke har problemer med halsbrann, kan en lett brent kaffe være et godt valg.
De sosiale mediene har raskt blitt fylt med reaksjoner på Saurabh Sethis råd.
En bruker kommenterte: "Drak kaffe i årevis, følte at det dehydrerte meg," og til dette foreslår Saurabh Sethi: "For hver kopp kaffe er den generelle retningslinjen å drikke to kopper vann."
Så neste gang du tar en slurk av morgenkaffen, tenk på disse tipsene. Kanskje det kan gjøre en forskjell for ditt velvære.