Avokado er en allsidig frukt som kan brukes på en rekke måter, fra most på brød til en deilig smoothie, men mange oppbevarer dem feil. Her er trikset for hvordan du lagrer avokado riktig.
Avokado er en frukt som mange bare må ha, og den fungerer som det perfekte tilskuddet til enhver frokost, men det er få ting som er mer skuffende enn å skjære i en avokado og oppdage at den har blitt brun og ødelagt.
Det er irriterende å kaste bort både penger og mat, men det ser ut til at mange har lagret avokado feil – de skal aldri oppbevares i vann.
Amy Lynn Cross, en kokk og grunnlegger av The Cross Legacy, har hevdet at selv om det å oppbevare avokado i vann er et vanlig matlagringstriks som ofte sees på sosiale medier, fremmer det bakterievekst som kan ødelegge frukten.
Hun uttalte:
"Disse tipsene viser folk som oppbevarer hele og halve avokadoer i vann for å holde dem ferske lenger. Det har vært overalt på sosiale medier. I virkeligheten kan det gjøre deg syk."
Men det finnes en tryggere og mer effektiv metode for å holde avokado fersk i opptil en måned lenger.
I stedet for å måtte kaste råtten frukt, er den beste måten å lagre avokado på å vaske dem grundig for å eliminere bakterier, tørke dem og deretter legge dem i en lufttett beholder.
Amy delte sin "hemmelige eliksir" for å vaske avokado, som hun hevder er "faktisk ganske enkel og rimelig".
Hun sa:
"Den består av to ingredienser: kaldt vann og fem prosent destillert hvit eddik."
Selv om det kan høres rart ut, vil vask av avokado og andre frukter i en eddikløsning drepe bakterier eller forurensning på skallet og bidra til å forlenge holdbarheten.
Begynn med å fjerne eventuelle klistremerker fra avokadoskallet, og dypp dem deretter i en bolle med iskaldt vann blandet med 60 ml hvit eddik.
Du bør stille inn timeren på nøyaktig to minutteri, og vær sikker på at du ikke lar dem ligge nedsenket lenger, da du kan ende opp med å smake eddik i frukten.
Når tiden er ute, skyll dem godt under kranen for å vaske bort eddikblandingen.
Deretter tørker du dem av og lar avokadoene lufttørke til de er helt fri for vann.
Du må vente til avokadoene er knusktørre før de legges bort, da fuktighet kan tiltrekke seg bakterier og mugg.