Hvis du noen gang har prøvd å skrelle mange egg til en stor familiemiddag, vet du sikkert hvor utfordrende det kan være å få alle skallet av uten å ødelegge noen av eggene.
Uansett hvor forsiktig du er, ender du ofte opp med egg som ser mer hullete og rotete ut enn perfekte.
Gjør du feil?
Selv om det kanskje ikke gjør noe om eggene skal brukes i en eggesalat, må de ofte serveres hele, og da er det tydelig om de ikke er skrellet pent.
Kanskje har du sett bilder på sosiale medier av helt perfekt skrellede egg – men hva er hemmeligheten bak å skrelle et egg uten å få med biter av eggehviten?
Som mange andre gjør du kanskje feil uten å være klar over det.
Unngå kalde egg
Det er en ting som er viktigere enn alt annet - og det handler om eggenes temperatur.
En viktig ting er å unngå å legge kalde egg rett fra kjøleskapet i kokende vann.
Det er bedre å la eggene nå romtemperatur først.
Legger du kjølige egg rett i varmt vann, kan skallet reagere kraftig, noe som gjør at eggehviten klistrer seg til innsiden av skallet og blir vanskelig å skrelle.
I følge Mashed media vil det å plassere et kaldt egg i kokende vann resultere i en voldsom reaksjon i skallet, som får eggehviten til å feste seg til den indre foringen.
Det er dette som får egget til å "klistre" til skallet, noe som gjør det umulig å skrelle.
Vent til vannet koker
Det anbefales også å vente til vannet koker før du legger i eggene.
Når eggene er tempererte, kan du legge dem i kokende vann uten å bekymre deg for at skallet fester seg eller at de sprekker.
Å ta eggene ut av kjøleskapet noen minutter før koking kan dermed gjøre både skrellingen enklere og redusere risikoen for sprekker – to gode grunner til å gi dem litt tid på kjøkkenbenken.