Airfryeren har blitt populær som et raskere og sunnere alternativ til tradisjonell matlaging i ovn.
Men hvor mye sparer man egentlig på strømregningen ved å bruke denne moderne kjøkkendingsen?
Besparelser versus kostnader
Forbrukerorganisasjonen Which? har undersøkt hvor mye man kan spare ved å bruke en airfryer i stedet for en vanlig ovn.
Resultatene viser at besparelsene kan være overraskende små.
"Hvis du lager mat til én person og bruker airfryeren til fire måltider med kyllingfilet i uken i stedet for en ovn, vil den årlige besparelsen være under 200 kroner," forklarer Which?.
Dette betyr at det vil ta fire år å tjene inn en investering på 800 kroner.
Det skriver Lad Bible.
Det er omtrent det samme hvis man lager mat til en familie.
"Du må lage 1.026 måltider for å gjøre et kjøp på 800 kroner lønnsomt. Hvis du bruker airfryeren hver dag, tar det nesten tre år før den går i pluss," legger Which? til.
Fordeler og ulemper
Airfryere markedsføres som en billigere og raskere måte å lage mat på, men besparelsen per måltid er kun rundt 75 øre, og den totale tiden spart årlig er bare 13 timer.
"Hvis du ser på en airfryer som løsningen på strømregningene dine, må du dessverre vente lenge før den opprinnelige investeringen lønner seg," konkluderer Which?.
For personer som velger dyre airfryere, for eksempel modeller fra Ninja som koster over 1.500 kroner, vil tiden det tar å tjene inn investeringen være enda lengre.
Forbrukere oppfordres derfor til å vurdere sine matlagingsbehov og potensielle besparelser før de investerer i denne moderne matlagingsteknologien.