Pavlova er en klassisk dessert som gir en herlig smak! Den er spesielt populær til feiringer som 17. mai, konfirmasjoner og andre festlige anledninger, og passer til alle årstider.
Med denne oppskriften lager du små porsjoner pavlova enkelt i airfryeren – perfekt for mindre mengder og rask tilberedning. Du kan velge å bruke ferdig pavlovakrem for å spare tid, eller imponere gjestene med hjemmelaget vaniljekrem fra bunnen.
Ingredienser:
Marengsbunn:
2 stk. eggehvite
0,25 ts salt
125 g sukker
1 ss maisenna
0,5 ts hvitvinseddik
Fyll og pynt:
2 dl ferdig Pavlovakrem
8 stk. jordbær
50 g blåbær
Slik gjør du:
Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.
Sikt maisenna og ha i hvitvinseddik, vend det forsiktig sammen med en slikkepott.
Legg et ark bakepapir i kurven på airfryeren. Ha marengsen over i en sprøytepose og sprøyt den i fire like store rundinger med mellomrom. Du kan også fordele marengsen uten sprøytepose for en litt mer rustikk variant.
Forvarm airfryeren på 205°C i 5 minutter. Stek kaken først vpå 135°C i 15 minutter. Stek deretter på 120°C i 15 minutter til. Ikke dra ut ut kurven mellom stekeperiodene. Ta minipavlovaene ut av airfryeren og ha de avkjøles i minst 30 minutter før du løfter dem ut.
Bruk baksiden av en spiseskje og «kakk» toppen på hver av marengstoppene, slik at du får en liten grop i hver topp. Fyll hver grop med ferdig pavlovakrem. Topp med friske bær.
Oppskriften er hentet fra Matprat
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!