Avokado er deilig og har blitt veldig populært de siste årene. Dette er selvsagt fordi de kan spises til frokost og brukes i retter som salater, så det er rikelig med anledning til å være kreativ med dem.
Men når du kjøper dem, kan de være uforutsigbare da det kan være vanskelig å fastslå hvor modne de er. Det er noe de fleste kjenner seg igjen i om de har kommet hjem med enten umoden eller overmoden avokado.
Avokadoer modnes ikke på treet, og derfor må de plukkes før de kan begynne sin modningsprosess. Dette er også grunnen til at du må sørge for at de blir myke uten å bli overmodne.
Ifølge eksperter er det ikke noe magisk triks som umiddelbart kan modne avokadoer, men det finnes en rekke måter å "akselerere" prosessen på. Heldigvis har ekspertene i BBC Good Food valgt å dele sine tips til nettopp dette.
"Avokado stimuleres til å modnes av hormonet etylen, som produseres naturlig av frukten selv – og i varierende grad av all annen frukt," sier ekspertene ifølge Express.
"Avocado (sammen med epler, bananer og mange andre) er klimafrukter, noe som betyr at de fortsetter å modnes etter at de er plukket."
"Den beste måten å dra nytte av naturens modningsmetoder er å legge avokadoen din i en papir- eller tøypose med en banan, som avgir høye nivåer av etylen."
«La det stå i én til to dager (virkelig harde avokadoer vil ta lengre tid),» konkluderer ekspertene fra BBC Good Food.
Hvis du legger en avokado i en pose for seg selv, vil den fortsatt modnes, men det kan ta noen dager til. Når frukten din er moden, kan den vare i omtrent to dager på kjøkkenbenken eller opptil fire til fem dager i kjøleskapet før den blir dårlig.
Har du ikke banan for hånden kan du bruke et eple, men det avgir litt mindre etylen enn bananer. Derfor vil det være en klar fordel å ha en banan for hånden som du kan bruke til dette formålet.
Hvis du skjærer opp en avokado og oppdager at den er for hard, er det faktisk noen måter å redde den på, ifølge ekspertene.
"Pakk den inn og oppbevar den. Dette er den minst raske løsningen, men det er kanskje den enkleste. Det er bare å sette halvdelene sammen så pent som mulig igjen – inkludert steinen – og la avokadoen modnes," sier ekspertene først og fremst.
"Ikke bekymre deg hvis kjøttet begynner å bli litt svart på snittsidene - det er bare fordi det har oksidert."
Andre måter å bruke en umoden avokado på inkluderer å blande den eller bake den for å myke den litt.