Det er ingen hemmelighet at de fleste har en airfryer på kjøkkenet. Kjøkkenapparatet sto øverst på mange danskers ønskeliste til jul, og i dag anser mange det som uunnværlig.
Selv om mange tror at du kan lage alt i en airfryer, er det visse ting du bør unngå å lage i den.
Ifølge matekspert Brenda Peralta er det spesielt én populær matvare som kan være direkte farlig å tilberede i en airfryer, og hun advarer derfor mot det.
Dette skriver det britiske mediet The Mirror.
Foruten at det kan være vanskelig å tilberede bacon i det populære apparatet, kan det også resultere i at røyk og ubehagelig lukt sprer seg i hjemmet, forklarer eksperten.
Hun påpeker også at når du steker bacon i airfryeren, risikerer du at deler av baconet ikke blir skikkelig stekt, noe som øker risikoen for matforgiftning.
Kan skade enheten
Selv bortsett fra helseproblemene, er det fortsatt ikke en god idé å tilberede bacon i en airfryer:
"Baconfettet kan sprute på airfryerens varmeelement, slik at det begynner å ryke før en brennende lukt fyller rommet," sier Brenda Peralta.
Avslutningsvis påpeker hun at baconstrimler er tynne og skjøre, noe som gjør dem vanskelige å snu eller ta ut av airfryer-kurven uten å gå i stykker.
Mens airfryere fortsetter å finne veien inn i norske kjøkken, oppfordres brukerne til å tenke seg om to ganger før de tilbereder bacon i apparatet.