Ekspert med advarsel til alle eiere av airfryer

28/05/2024 20:00

Sofie

MAT
Foto: Shutterstock
Ikke gjør det, er den klare beskjeden.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Det er ingen hemmelighet at de fleste har en airfryer på kjøkkenet. Kjøkkenapparatet sto øverst på mange danskers ønskeliste til jul, og i dag anser mange det som uunnværlig.

Selv om mange tror at du kan lage alt i en airfryer, er det visse ting du bør unngå å lage i den.

Ifølge matekspert Brenda Peralta er det spesielt én populær matvare som kan være direkte farlig å tilberede i en airfryer, og hun advarer derfor mot det.

Dette skriver det britiske mediet The Mirror.

Foruten at det kan være vanskelig å tilberede bacon i det populære apparatet, kan det også resultere i at røyk og ubehagelig lukt sprer seg i hjemmet, forklarer eksperten.

Hun påpeker også at når du steker bacon i airfryeren, risikerer du at deler av baconet ikke blir skikkelig stekt, noe som øker risikoen for matforgiftning.

Kan skade enheten

Selv bortsett fra helseproblemene, er det fortsatt ikke en god idé å tilberede bacon i en airfryer:

"Baconfettet kan sprute på airfryerens varmeelement, slik at det begynner å ryke før en brennende lukt fyller rommet," sier Brenda Peralta.

Avslutningsvis påpeker hun at baconstrimler er tynne og skjøre, noe som gjør dem vanskelige å snu eller ta ut av airfryer-kurven uten å gå i stykker.

Mens airfryere fortsetter å finne veien inn i norske kjøkken, oppfordres brukerne til å tenke seg om to ganger før de tilbereder bacon i apparatet.