Ekspert sier: Derfor bør du ikke oppbevare melken i kjøleskapsdøren

03/08/2024 15:32

Christina Amundsen

MAT
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
De fleste oppbevarer melken i kjøleskapsdøren, men dette er faktisk en feil, sier Theresa Keane, mattrygghetsansvarlig.

En ekspert har advart mot å gjøre det "vi alltid har gjort" når det kommer til hvordan vi oppbevarer melkekartongene våre. 

De fleste av oss oppbevarer melken på dørhyllen i kjøleskapet, men dette er langt fra "det riktige å gjøre".

En ekspert forklarte nylig at hun ikke anbefaler å oppbevare drikke på dørhyllen til kjøleskapet.

Samtidig har hun forklart at det er en bedre måte å organisere maten og drikken i kjøleskapet slik at de varer lenger. 

Matsikkerhetsansvarlig Theresa Keane sier at et bestemt område av kjøleskapet vanligvis er kjøligere og vil sørge for at melken og andre drikkevarer varer lenger.

I stedet for å oppbevare det der «vi alltid har gjort», anbefaler hun å oppbevare det i hyllene. 

"Dette gjelder spesielt hvis kjøleskapet ditt ikke er kjølig nok," sier hun til Metro.co.uk og legger til:

«Hold alltid et øye med hvor kald melken din er å drikke eller å kjenne på. Melkebeholderen må være for kald til å holde. Så kjøp kun den mengden melk du vet du kommer til å bruke relativt raskt. Kjøp små kvantum ofte.'

Unngå å blande rå mat og ferdigmat

Når det gjelder oppbevaring av mat, sier Theresa at hovedmålet er å unngå å blande rå og spiseklar mat, også kjent som krysskontaminering. 

Hun forklarer at rå mat som rått kjøtt og fisk bør oppbevares på nederste hylle i kjøleskapet. På denne måten unngår du krysskontaminering og mulig bloddrypp.

Rå grønnsaker og annen løs mat bør oppbevares i en lukket beholder på en hylle over råmaten. En lukket beholder vil også få dem til å vare lenger. 

I tillegg oppfordrer hun til at du unngår å overfylle kjøleskapet så langt det lar seg gjøre, da dette vil forverre sirkulasjonen av den kalde luften.