Gresskar- og geitost frittata: En smakfull favoritt

23/11/2024 12:00

Sofie

MAT
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En varm og tilfredsstillende rett med sesongens gresskar, grønnkål og kremet geitost.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Selv når du har kort tid, er deilige og varmende ovnsoppskrifter med sesongens grønnsaker som gresskar eller grønnkål et must om høsten. Men det er enda bedre når de krever minimal innsats og kommer raskt sammen.

Da jeg snublet over denne oppskriften på Freundin, visste jeg at jeg måtte dele den.

Det krysser av i alle boksene: høstlig gresskar – sjekk, aromatisk grønnkål – sjekk, kremet, syrlig geitost – sjekk, og en enkel eggeblanding som er rask å piske og metter. Denne sesongbaserte frittataen er perfekt etter en lang dag på jobben eller en vakker høsttur som gjør deg sulten.

Ingredienser til 4 porsjoner:
  • 10,5 oz (300 g) gresskar

  • Litt olje

  • 5 skiver bacon (valgfritt)

  • 1 sjalottløk

  • 10,5 oz (300 g) grønnkål

  • 8 egg

  • 1 ts salt, pepper etter smak

  • 4 oz (120 g) geitost

Slik gjør du:
  1. Forvarm ovnen til 400°F (200°C).

  2. Skrell gresskaret og skjær det i små terninger. Legg terningene på et stekebrett, drypp over litt olje og stek i 20 minutter.

  3. Skjær baconskivene i tynne strimler og stek dem i en kald, ildfast panne (som støpejern) på middels varme. Hvis du lager oppskriften uten bacon, er det bare å varme litt olje i pannen i stedet.

  4. Mens baconet koker, skrell og finhakk sjalottløken. Etter ca. 5 minutter, tilsett sjalottløken i baconet og surr til den er gjennomsiktig.

  5. I mellomtiden vasker du grønnkålen, fjerner eventuelle seige stilker og skjærer den i strimler. Tilsett grønnkålen i pannen med litt vann, bacon og løk. Dekk kjelen med lokk og damp grønnkålen til den visner og mykner.

  6. Ta av lokket og tilsett det stekte gresskaret i pannen, brett det inn i blandingen.

  7. Pisk eggene i en bolle, smak til med salt og pepper, og hell blandingen jevnt over grønnsakene i pannen.

  8. Finhakk geitosten og strø den over egg- og grønnsaksblandingen.

  9. Sett pannen i ovnen og stek i 10-15 minutter, til eggene er stivnede, oppblåste og gylne. La frittataen hvile i noen minutter, skjær den deretter i skiver og server.

Tips: Denne oppskriften fungerer også godt med rester av stekt gresskar. Varm den opp i grønnsaksblandingen før du tilsetter eggeblandingen som anvist.

Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!

Læs også:

6 stjernetegn som ALDRI bør flytte sammen Det er ikke alle som har problemer med å bo under samme tak. Men disse seks stjernetegnene bør under ingen omstendigheter flytte sammen.
Her er 7 overraskende grunner til å spise mer dadler Det finnes mange helsemessige fordeler ved å spise dadler.