Jamie Oliver avslører trikset for perfekt biff – uten olje

18/03/2025 12:00

Hanne

MAT
foto: Shutterstock
Jamie Oliver har delt den ultimate måten å lage en mør og smakfull biff på – uten olje eller smør.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Den kjente TV-kokken avslørte teknikken på sin YouTube-kanal, hvor han forklarte hvordan du kan bruke biffens eget fett til stekingen i stedet for å tilsette olje.

"Det er raskt, det er utrolig smakfullt, og det gir deg en perfekt biff som smelter i munnen, sier Oliver.

Slik lager du den perfekte biffen
Jamie begynner med en stor non-stick panne på middels varme. Han bruker entrecôte eller mørbradbiff og starter med å fjerne fettet fra kanten av kjøttet.

"Det er dette fettet som gir biffen den deilige smaken", forklarer han.

"Men vi vil ikke ha det seige bindevevet, så det skjærer vi bort."

Stek biffen i sitt eget fett
Oliver skjærer fettet opp i små biter og legger det i pannen for å smelte ned og frigjøre smakfulle kjøttsafter.

"I stedet for olje eller smør, skal vi steke biffen i sitt eget fett", sier han.

Når fettet har smeltet, tilsetter han hvitløksfedd for å gi ekstra aroma.

Klargjør biffen før steking
Mens fettet smelter i pannen, krydrer Jamie biffen rikelig med havsalt og nykvernet sort pepper, og gnir det godt inn.

Han anbefaler å bruke én stor biff som deles mellom to personer og steke den til medium eller medium-rå for best resultat.

Tilsett grønnsaker for ekstra smak
Før biffen legges i pannen, steker han noen vårløk og røde chili (uten frø) i det smeltede fettet.

Etter et par minutter fjerner han grønnsakene fra pannen og legger biffen rett i de smakfulle saftene som nå er i pannen.

Steketips for perfekt resultat
"Stek biffen i ett minutt på hver side til den når ønsket stekegrad", sier Oliver.

"For medium-rå stekebiff, stek den i tre minutter på hver side."

Når biffen er ferdig, legger han den over de stekte grønnsakene for å hvile.

Lage en enkel saus
For en ekstra smaksbombe foreslår Jamie å lage en enkel saus ved å blende de stekte chiliene og vårløken sammen med hermetiske paprika.

Til slutt skjærer han biffen i skiver, topper med sausen og serverer – en perfekt, saftig biff klar til å imponere!

Tipset er hentet fra Express.

Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!

Læs også:

Hva brukes det tredje rommet i vaskemaskinen din til? Få vet det, men her er svaret Vi vasker alle klær, men det viser seg at mange av oss plasserer vaskemiddelet feil i maskinens rom. Det største mysteriet er imidlertid det tredje rommet. Hva brukes det til? Her får du svaret: