Snurrer du dette rundt kyllingen er du genial

30/01/2025 12:00

Hanne

MAT
foto: Sara Johannessen / Matprat
foto: Sara Johannessen / Matprat
En spennende kombinasjon som gir en ny og deilig vri på klassikeren!

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Kyllingfilet er en populær middagsfavoritt, og i denne oppskriften får den et smakfullt løft med syrlig eple, sennep og bacon.

Server med en grønn salat og ris.

Ingredienser (4 porsjoner):

  • 4 stk. kyllingfilet

  • 1 ss nøytral olje

  • 2 båter hakket hvitløk

  • 2 ss sennep

  • 1 stk. eple

  • 1 stk. løk

  • 1 ss brunt sukker

  • 4 skiver bacon

  • 0,5 ts salt

  • 0,5 ts kvernet pepper

Fremgangsmåte:

  1. Bland olje, hvitløk, sennep og pepper til en marinade. Legg kyllingfiletene i en plastpose og hell marinaden over. La det stå et par timer.

  2. Del eple og løk i tynne båter. Fordel dem i bunnen av en ildfast form og drypp over litt olivenolje.

  3. Pakk hver kyllingfilet i bacon og fest med en tannpirker. Legg filetene i formen. Pensle med resten av marinaden. Dryss over brunt sukker og krydre med salt og pepper.

  4. Sett formen midt i ovnen på 180 °C og stek i ca. 30 minutter til kyllingfiletene er gjennomstekt, baconet er gyllent og sprøtt og eple og løk har fått fin farge.

Oppskriften er hentet fra Matprat.no.

Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!