Suksessterte er en klassisk norsk favoritt, ofte servert til festlige anledninger.
Den er også relativt enkel å lage, noe som kan være en del av grunnen til at den har blitt en så stor favoritt. Suksessterten har altså fått sitt navn både på grunn av smaken og den suksessen den har hatt på norske kakebord gjennom årene!
Den består av en nøttebunn laget av mandler og en fløyelsmyk, gul smørkrem som topping.
Terten er kjent for sin søte smak og fyldige tekstur, og den er en sikker vinner på kakebordet.
Suksessterte kan med fordel lages dagen i forveien, da den smaker enda bedre når den får satt seg. Oppbevar den i kjøleskap frem til servering.
Ingredienser:
Nøttebunn:
150 g melis
150 g hasselnøtter eller mandler
4 stk. eggehvite
Suksess-krem:
4 stk. eggeplomme
1 dl kremfløte
100 g sukker
1 ts vaniljesukker
150 g romtemperert smør
Fremgangsmåte:
Ha mandler/nøtter i en foodprosessor og kjør dem til de er malt. Det kan godt være med noen grove biter. Bland melis og malte mandler/nøtter.
Ha eggehvitene i en ren miksebolle og pisk dem til de er helt stive.
Vend forsiktig mandel/nøtteblandingen inn i de stivpiskede eggehvitene.
Legg bakepapir i bunnen av en springform (22-24 cm) og bre røren i et jevnt lag ut i formen.
Stek bunnen midt i forvarmet ovn på 160 °C i 30-35 minutter. Avkjøl bunnen helt.
Visp sammen eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en kjele. Varm opp under stadig visping over middels varme til kremen tykner.
Avkjøl kremen til den er romtemperert, visp inn mykt smør. Sett kremen kaldt til den stivner.
Legg nøttebunnen på et serveringsfat. Bre kremen over og form topper i kremen som pynt. En gaffel lager også fint mønster.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!